TSK'yı hedef alan Diyarbakır Barosu hakkında inceleme başlatıldı

TAKİP ET

Irak'ın Zaho bölgesine yapılan kanlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmiş ve 20'yi aşkın kişi yaralanmıştı. Zaho bölgesindeki sivillere yönelik saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapıldığına dair iddialar ortaya atılmış ve kirli bir algı çalışması başlatılmıştı. TSK'nın hedef alındığı algı operasyonuna Diyarbakır Barosu'nun da dahil olduğu görülmüştü.

Reklam
Reklam

Irak’ın Zaho bölgesine yapılan kanlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmiş ve 20’yi aşkın kişi yaralanmıştı. Zaho bölgesindeki sivillere yönelik saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapıldığına dair iddialar ortaya atılmış ve kirli bir algı çalışması başlatılmıştı. TSK’nın hedef alındığı algı operasyonuna Diyarbakır Barosu’nun da dahil olduğu görülmüştü. Diyarbakır Barosu’nun PKK’nın kirli provokasyonundan TSK’yı sorumlu tutması sosyal medyada büyük tepki çelmiş ve konuyla ilgili binlerce yorum gelmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili harekete geçti ve Diyarbakır Barosu hakkında soruşturma başlattı. İşte tüm detaylar…

Diyarbakır Barosu Türkiye’yi Suçlamıştı

Terör örgütü PKK’nın Zaho bölgesinde sivilleri hedef aldığı saldırıda 8 sivil hayatını kaybetmişti. Saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapıldığına dair bir iddia ortaya atılmış ve algı operasyonu başlatılmıştı. TSK’nın hedef alındığı algı çalışmasına Diyarbakır Barosu da dahil olmuş ve skandal bir paylaşıma yer vermişti. OKK provokasyonundan TSK’yı sorumlu tutan baro, sivilleri katleden PKK’yı kınamak yerine TSK’yı suçladı ve skandal bir paylaşımda bulundu.

Diyarbakır Barosu’ndan Skandal Paylaşım

Sivillerin hedef alındığı kanlı saldırı PKK tarafından gerçekleştirildi ancak kirli bir algı çalışmasıyla saldırının TSK tarafından yapıldığı iddiası ortaya atıldı. Dışişleri Bakanlığı ise bu iddialara jet hızıyla yanıt verdi ve terör saldırısının PKK tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı. TSK’ya karşı algı çalışmaları devam ederken Bağdat’a kadar Irak’ın Kuzeyinde Türkiye’yi hedef alan skandal açıklamalara yer verildi. Sivil hassasiyeti konusunda tutumu tüm dünya tarafından bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri’ni suçlamaya kalkanlar arasında Diyarbakır Barosu da vardı. Türkiye ise bu suçlamaları kesin bir dille reddederek sivillerin PKK tarafından hedef alındığını tekrarladı. Dışarıdan gelen provokasyonlarla mücadele sürerken içimizde ise Diyarbakır Barosu provokasyona dahil oldu. Barodan yapılan skandal paylaşımda, ‘Kürdistan Federal Bölgesi’nin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir. Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin aileleri ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz.’ ifadelerine yer verildi.

Soruşturma Başlatıldı

Diyarbakır Barosu’nun PKK’nın provokasyonundan TSK’yı sorumlu tuttuğu bu skandal paylaşımın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı baro hakkında soruşturma başlattı.