Tuba Ersöz Ünver ilk başörtülü Cumhuriyet Başsavcısı olarak tarihe geçti

TAKİP ET

Hakimler ve Savcılar Kurulu yaz kararnamesi bugün tamamlandı. Yeni kararname ile birlikte 5426 hakim ve savcının görev yeri değişirken 33 ilinin ise başsavcısı değişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu atamalarında en dikkat çeken isim ise Tuba Ersöz Ünver oldu. Tuba Ersöz Ünver Tuğba sözün var, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken hem Türkiye'nin hem Gümüşhane'nin ilk başörtülü kadın Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi... Hakimler ve Savcılar Kurulu yaz kararnamesi tamamlandı. Kararname ile birlikte 5426 hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken 33 ilin ise başsavcısı değişti. Atamalarda en dikkat çeken isim Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuğba Ersöz Ünver oldu. Tuba Ersöz Ünver, Hem Türkiye'nin hem Gümüşhane'nin ilk başörtülü kadın Başsavcısı olarak tarihe geçti.
 

İlk başörtülü kadın Cumhuriyet Başsavcısı

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Tuba Ersöz Ünver, HSK atama kararnamesi ile birlikte Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Gümüşhane'ye atanan Tuba Ersöz Ünver, hem Türkiye'nin hem de Gümüşhane'nin ilk başörtülü kadın Cumhuriyet Başsavcısı olarak tarihe geçti. Diğer yandan Kayseri hakimi Garip Aykanat yeni HSYK kararı ile birlikte Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı.
 

Gümüşhane'ye 14 hakim ve savcı atandı

Resmi gazetede yayınlanan kararlara göre Gümüşhane'ye 14 hakim ve savcı atanırken yine 4 adliyedeki 17 hakim ve savcının Başka şehirlere ataması yapıldı. Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı verildi Ecir İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram ünlü ise Niğde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görevlendirildi.