TÜİK açıkladı: Sanayi üretiminde veriler yükselişte!

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin ekonomik büyümesinin öncü göstergesi olan sanayi üretim verilerinin yükselişe geçtiğini ve yıllık yüzde 8,9 artış kaydettiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

2021 yılı Eylül ayına ait sanayi üretim verileri Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) resmi sitesi üzerinden açıklandı. Yapılan açıklamada ise Türkiye'nin sanayi üretiminde yıllık alanda yüzde 8,9 oranında bir artış kaydettiği belirtildi.

Sanayideki alt sektörlerin incelemesi sonrası 2021 yılının Eylül ayına ait verilerinde madencilik ve taşocakçılığı sektörünün endekslerinde bir önceki yılın aynı ayında açıklanan rakamlara göre yüzde 7,9 artarken, imalat sanayi sektörü endeksinde bu oranın yüzde 9,7 olduğu görüldü. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile birlikte bunların dağıtımında sorumlu sektörlerin endekslerinde ise bu artışın yılık alanda yüzde 1,0 olduğu aktarıldı.

SANAYİ ÜRETİMİNDE AYLIK YÜZDE 1,5 AZALMA

TÜİK verilerinde ayrıca; sanayideki alt sektörlerin 2021 yılı Eylül ayında madencilik ve taşocakçılığı sektöründeki endekslerin bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında bir artış yaşandığı belirtilirken, imalat sanayi sektörü endeksinin yüzde 1,6 arttığı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimleri ile birlikte bunların dağıtımından sorumlu sektörlerde endeksin yüzde 3,2 azaldığı ifade edildi.

 

tüik 2021 eylül sanayi üretimi üretim verileri