TÜİK'in başkanı Erdal Dinçer kimdir? Kaç yaşında? TÜİK Başkanı hakkında merak edilenler?

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na randevu vermeyerek görüşme talebini reddeden Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Dinçer, bugün en çok merak edilen kişiler sıralamasına girdi. Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurum başkanlığına getirilen Dinçer'in kim olduğu ve nereli olduğu sorular en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Peki, Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer kimdir? TÜİK Başkanının biyografisi..

Reklam
Reklam

Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında randevu talebi reddederek kapılarını ana muhalefet parti CHP'ye kapatan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi kabul etmedi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Mart ayında TÜİK'e başkan olarak atanan Dinçer, bugün vatandaşlar tarafında en çok merak edilen kişi oldu.



PROF. DR. SAİT ERDAL DİNÇER KİMDİR?

Bir zamanlar kadına yönelik şiddetle ilgili bazı verilere ulaşılamadığı yönünde yaptığı açıklamayla tüm tepkileri üzerine çeken TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimlerini Marmara Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra yine Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde öğretim üyeliği görevine getirilen Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptığı yöneylem araştırması üzerine doktorasını almıştır.

2019 yılından beri Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde Profesör olarak devam eden Sait Erdal Dinçer'in uluslararası bilimsel alanda yayın yapan dergilerde yayınlanmış olan 26 adet bilimsel makalesinin bulunduğu belirtiliyor. Uluslararası yayınevlerinin basımını yaptığı 12 adet kitabı da bulunan Dinçer'in yine ulusal ve uluslararası bilim dergilerinde hakemlik ve editörlük görevlerini yaptığı da biliniyor.

Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla birlikte Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atandıktan sonra burada kendisine temel görev olarak, ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda veri ve bilgileri derleyip, aynı zamanda gerekli istatistiklerin de üretilmesi, yayınlanması görevini üstlenmiştir.

 

TÜİK başkanı Erdal Dinçer kimdir Sait Erdal Dinçer kimdir Türkiye İstatistik Kurumu başkanı