Tüketici hakem heyetine nasıl itiraz edilir? Tüketici hakem heyeti başvurusu

TAKİP ET

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz etmek isteyenler neler yapılmalıdır sorusuna yanıt arıyor. İtirazınızın neden olduğuna dair dilekçe yazmak gerekir. Tüketici hakem heyetine nasıl itiraz dilekçesi yazılır? Tüketici hakem heyet kararına nasıl itiraz edilir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz edilmesinin ardından 15 gün içerisinde mahkeme günü belirlenir. İtiraz konusu Tüketici Mahkemesine gider fakat Tületici Mahkemesi yoksa yerine Asliye Hukuk Mahkemesinde başvurular yapılır. Bunun yanı sıra tüketici heyetina nasıl itiraz edilir sorusuda haberimizde yer almaktadır.

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz

…. TÜKETİCİ MAHKEMESİ

SAYIN HAKİMLİĞİNE

İTİRAZ EDEN : …………..-T.C………

ADRES                     :

KONU  : …………….KAYMAKAMLIĞI TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARINA     

İTİRAZIM HAKKINDADIR.

AÇIKLAMALAR     :

Ekte tarafınıza sunduğum …/…./2021 tarihli ………KAYMAKAMLIĞI Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının vermiş olduğu ……… numaralı karara süresi içerisinde itiraz etmekteyim.

Tüketici ……………..’ın almış olduğu cep telefonunun arızalı olması satıcı ile alakalı bir durum değildir.Tamamıyla üretici firmadan kaynaklanan bu durum ile ilgili gereken hassasiyeti tüketici ………………….’a göstererek cihazı defalarca bayisi bulunduğum K.V.K firmasına k.v.k garanti kapsamında olduğu sebebi ile göndermiş bulunmaktayım.

Fakat gereken itinayı göstermeyen k.v.k. firması ve kusurlu cihazı üreten üretici firma nedeni ile hakkımda verilen karar neticesinde mağdur olmuş bulunmaktayım.Dolayısı ile karara itiraz eder k.v.k. firmasının ve üretici firmanın davaya dahil edilmesini talep eder tarafınıza başvurmam hususu doğmuştur.

DELİLLERİM :NÜFUS KAYIT ÖRN, ALIŞ FATURASI, V.S DELİL

SONUÇ VE İSTEM :

            Yukarıda arz ve izah etmiş olduğum nedenlerden dolayı üretici firmadan kaynaklı kusur ve gerekli özeni göstermeyen k.v.k. firmasının kusurlu olduğunun tespiti ile hakkımda verilen karara itirazımın kabulüne karar verilmesini tarafınızdan arz ve talep ederim…./…./2021

                                                                                            İTİRAZ EDEN:……

tüketici hakem heyeti tüketici hakem heyetine itiraz tüketici hakem heyet başvurusu