Tüm aboneleri ilgilendiriyor! EPDK'nin doğalgaz ücret kararı!

TAKİP ET

EPDK'den tüm doğalgaz abonelerini ilgilendiren bir karar çıktı. Resmi Gazete'deki açıklamaya göre, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde 'Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te değişiklik gerçekleştirildi. Bu karar doğrultusunda doğalgaz bağlantısı yaptırılan adres için abone daha önce ödenen bağlantı bedelini tekrar ödemeyecek.

Reklam
Reklam

EPDK, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Bunun sonucunda, abone bağlantısı için alınan bedel anlaşmanın yapılmasına mahsus bir kere tahsil edilecek, servis hattı imalatı başladıktan sonraysa iadesi olmayacak.
Eğer servis hattının yapımına henüz başlanmadıysa, talep sahibi abone bağlantı bedelinin iadesi için başvurabilir ve 5 iş günü içinde iade gerçekleşir. Daha önceden bağlantı bedeli tahsil edilen adres için tekrar bedel alınmayacak. Taksitli olarak ödemeyi talep eden müşteriler ise kredi kartına en az 3 eşit taksit yaptırabilecek. Abone bağlantısı için iç tesisat projesi, yapımı, bağımsız bölüm maliki, bina ya da tesis sahibine veya bunların yetkili temsilcilerine yaptırılabilecek. Ancak bunların sertifikalı temsilciler olması gerekecek.

Güvence bedeli talep edilmeyecek
Alacakların garantiye alınabilmesi için dağıtım şirketinin mekanik sayaç kullanan abonelerden, bir defaya mahsus güvence bedeli tahsil edilebilecek. Fakat ön ödemeli sayaç kullanan kişilerden bu güvence bedeli talep edilmeyecek.
Ek olarak, herhangi bir sebepten abonelik esnasında güvence bedeli alınmadıysa daha sonra aynı adrese yeni bir sözleşme yapılana kadar bu bedel istenmeyecek.