Tüm vatandaşları ilgilendiriyor! Elektrik ve doğal gaza yeni zammı BOTAŞ ve EPDK açıkladı!

TAKİP ET

Son dakika haberine göre EPDK haziran ayı için elektrik tarifelerini netleştirdi. Ticari ve mesken abone gruplarının tarifeleri tekrar düzenlendi. Böylece iş yeri elektriğine yüzde 25 zam yapılırken, evler için zam yüzde 15 oldu. Haziran ayı tarifesini belirleyen BOTAŞ ise mayıs ayı için sabit kalan doğal gaz fiyatına yüzde 30 zam olacağını açıkladı. İşte elektrik ve doğal gaz zammının detayları…

Reklam
Reklam

Doğal gaza ve elektriği zam duyuruldu. EPDK’nin (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) nihai ve yeşil, faaliyet bazlı tabloları Resmi Gazete’den bugün duyuruldu. Elektrik konutlarda yüzde 15 zamlandı. Ticarethane ve sanayi gibi iş yerlerine ise yüzde 25 zam uygulanacağı açıklandı.

İlk kademe olan mesken abonelerinin kilovatsaat başı fiyatı 129,0639 kuruş olarak tarifelenirken, yüksek kademe için tarife kilovat başı 192,7977 kuruş olarak belirlendi.

Ticari aboneler için zam

İlk kademede olan ticarethane aboneliği için elektriğin kilovatsaati 208,9154 kuruş olarak zamlandı. Yüksek kademe olan ticari aboneler için zam 278,0099 kuruş oldu.

Elektrik fiyatına alçak gerilim sanayi aboneleri içinse kilovatsaat fiyatı 287,5739 olarak zam uygulanacağı kararlaştırıldı.

Yeşil tarifede ise zam kilovatsaati 268,2821 kuruş olarak düzenlendi.



Doğal gaz da zamlandı

BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ) mayısta sabit olan doğal gaz fiyatını haziran ayı için konutlarda yüzde 30 arttırdı. Doğal gaza yapılan bir önceki zam ise 1 Nisan’da uygulanmıştı.

Zamlı fiyatlar

BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ) kendi internet sitesi üzerinden haziran ayı tarife tablosunu açıkladı. Bu tabloya göre konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketinin haziranda uygulayacağı satış fiyatı bin metreküp için 3.264 TL, sanayi aboneliklerinde ise bin metreküp 10.416 TL olarak belirlendi. Elektrik üretim amacıyla olan doğal gaz tarifesi fiyatı 12.500 TL olarak belirlendi.

Doğal gaz için fiyat tarifeleri ise aylık olarak hesap ediliyor.