Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları

TAKİP ET

Ülkemizin bir ucundan diğer ucuna gitmek isteyen macera severler, kış aylarının vazgeçilmezi olan Doğu Ekspresi turlarını araştırmaya başladı. Ankara'dan Kars'a kadar uzanan yolculuk seyahat etmek isteyenlerin ilgi odağı oldu. Doğu Ekspresi ne zaman seferlerine başladı mı, Doğu Ekspresi biletleri kaç TL, Doğu Ekspresi nasıl alınır, soruları da kafaları karıştırıyor. İşte Doğu Ekspresi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Pandemiyle birlikte, 28 Mart 2020’de durdurulan Doğu Ekspresi seferleri, Türkiye’nin doğal güzelliklerine bir başka açıdan şahit olmak isteyen binler kişi tarafından araştırılıyor. Doğu Ekspresi biletleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, Turistik Doğu Ekspresi ile ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu,”Ankara-Kars hattındaki ilk Turistik Doğu Ekspresi Ankara’dan 15 Aralık Çarşamba, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek.” dedi.  Online olarak alınabilen Turistik Doğu Ekspresi biletleriyle ilgili tüm detaylar…

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?
Turistik Doğu Ekspresi’nin 15 Aralık’ta yeniden yolcularıyla buluşacağı müjdesini veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi. TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden satışı yapılan Doğu Ekspresi bileti alınabilse de henüz turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa sunulmadı.

Yapılan açıklamalarda Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları 1 odada tek kişi seyahat etmesi durumda 400 TL olarak açıklanırken, 1 odada iki kişi seyahat etmesi durumda ise kişi başı 250 TL olarak açıklandı.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİNİN ÖZELLİKLERİ
Salgın nedeniyle 28 Mart 2020’de durdurulan seferler 15 Aralık’ta yeniden yolcularıyla buluşacak. Turistik Doğu Ekspresi seferleriyle ilgili konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu şu açıklamalarda bulundu:
“Ankara-Kars hattındaki ilk Turistik Doğu Ekspresi Ankara’dan 15 Aralık Çarşamba, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek. Trenler Ankara’dan çarşamba, cuma, Kars’tan cuma ve pazar günleri yola çıkacak.”  Karşılıklı olarak haftada iki tren işletileceğini söyleyen Karaismailoğlu, trenlerin Ankara’dan saat 15.55’te, Kars’tan ise 22.20’de hareket edeceğini vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin, seferlerinin ve vagon sayısının, yolcuların talepleri doğrultusunda değişeceğini aktardı. Adil Karaismailoğlu; “Trenlerin sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşuyor.” ifadelerini aktardı.

1300 kilometreden oluşan Ankara-Kars güzergahı 31 saat 40 dakika sürerken Kars-Ankara güzergahının 32 saat 37 dakikada tamamlanacak.  Bu uzun yolculukta yolcular farklı lezzetleri keşfederken tarihimizi ve kültürel değerlerimizi keşfetme imkanına da kavuşacak. Turistik Doğu Ekspresi’yle yolcular sadece Kars’ın değil, güzergah üzerinde bulunan Sivas, Erzurum ve Erzincan’ın şehirlerinin de keşfedilmesi için fırsatlar sunacak. Adil Karaismailoğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars hattında, İliç ve Erzurum’da, Erzincan, Divriği ve Sivas’ta 3’er saat durarak grup ve bireysel olarak seyahat eden yolculara turistik yerleri gezme imkanı sağlıyor.” şeklinde konuştu. Belirtilen istasyonlarda duran Doğu Ekspresi, yolcuların Karanlık Kanyon, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ani Arkeolojik Alanı, Divriği Ulu Camisi, Gök Medrese gibi tarihi ve kültürel mekanların eşsiz güzellikleriyle mest olma fırsatı sağlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Seyahat severler, tarihi zenginliğin yanında gastronomik zenginliğe de şahitlik edecekler.”
 

turistik doğu ekspresi doğu ekspresi fiyat doğu ekspresi seferleri ne zaman