Türk Hava Yolları personel alımı şartları; Boy - kilo oranı

TAKİP ET

Türk Hava Yolları (THY) bu yıl bin kabin memuru alımı yapacaklarını açıkladı. THY kadrosunda çalışmak isteyen vatandaşlar ise alım detaylarını araştırmaya başladı. Kadın adaylar arasında yapılacak alımlarda boym ile kilo oranı şartları bulunuyor. Peki, THY personel alımları ne zaman? Başvuru şartları nelerdir, başvurular nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları yaptığı iş ilanında "Ülkemizi tüm dünyada gururla temsil eden, dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olan ortaklığımızın büyüme sürecinde Kabin Memuru olarak yer almayı isteyen, hizmet sektörü gereklilikleri doğrultusunda kadın çalışma arkadaşları arıyoruz" ifadesini kullandı. Peki, THY alımları ne zaman? Başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır? İşte THY 2022 kabin memuru alım detayları...

THY Kabin Memuru alım başvuruları ne zaman?

Türk Hava Yolları 2022 kabin memuru alımları başvuru tarihi daha açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapıldığında haberimizi güncelleyerek sizleri bilgilendireceğiz.

THY Kabin Memuru başvuru şartları nelerdir?

Genel şartlar şu şekilde;

- T.C vatandaşı olmak (Mavi Kart sahipleri de başvuruda bulunabiliyor.)

- 1.1.1992 - 31.12.2002 tarihleri arasında doğmuş olmak

- Minimum lise mezunu olunması

- İyi derecede ingilizce bilmek (2. yabancı dil tercih sebebidir)

- Adli sicil kaydı ve ya da adli sicil arşivi olmaması

- Önceden THY, AO ya da diğer havacılık kuruluşlarında ki uçuş görevlerinden disipsinsizlik ya da sağlık nedeni ile ayrılmamış olmak.

Fiziki şartlar

1.60 - 1.80 cm arasında boyda olmak 

- Kabin memuru üniforması giyildiği zaman, vücudun görünecek bölgelerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi gibi unsurların olmaması.

Sağlık şartları

Seçme aşamaları başarılı geçen adayların işe başlama kısımlarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık koşullarının uçuşa uygun olduğu ile ilgili rapor almaları talep edilecektir. Türk Hava Yolları AO Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimleri işe giriş muayenesi esnasında Türk Hava Yolları AO iç prosedürleri doğrultusunda ek tetkik ile muayene yapılması talebinde bulunabilir.

Türk Hava Yolları AO, belirlediği işe giriş sağlık kriterleri doğrultusunda (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezi tarafından verilen uçuşa uygun olduğu ile ilgili rapor bulunsa dahi) adayın işe başlayıp başlamayacağına karar verme hakkına sahip. Adaylar işe başlamama durumunda hiçbir hak iddiasında bulunamazlar.

Adayların işe giriş muayenesi sırasında geçmişteki bütün sağlık bilgileriyle ilgili (ilaç kullanma, ameliyat, doğumsal bozukluklar, bel, boyun rahatsızlıkları, böbrek taşı, yaralanma, hastalık gibi) doğru beyanda bulunmak zorundadırlar. İş başlangıcı yapıldıktan sonra geçmişte olduğu ve beyan edilmemiş olduğu tespit edilen adaylara uygulanacak idari süreçte hiçbir hak iddiasında bulunulamaz.

Değerlendirmeleri olumlu sonuçlanan adayların, göreve başlama sırasında ortaklığın uçuş operasyonlarını etkilemeyecek biçimde COVID-19 aşılarını (İçerik ve süre olarak Sağlık Bakanlığı tarafından bağışık olarak kabul edilen) ,Kızamık - Kızamıkçık - Kabukulak  menenjit ile sarı humma aşılarını tamamlamış olmaları gerekiyor.

thy personel alımları thy kabin memuru alımları ne zaman