TÜRK-İŞ asgari ücret basın toplantısına katılmadı! Muhalefet şerhi koyacak

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir basın toplantısı düzenleyerek 2023 Ocak asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret Ocak 2023 zammı ile birlikte 8506 TL oldu. Asgari ücretin açıklandığı basın toplantısına 9000 TL isteyen TÜRK-İŞ katılmadı. Ayrıca TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak yaptığı açıklamada 2023 yılı asgari ücrete muhalefet şerhi koyacaklarını duyurdu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir basın toplantısı düzenleyerek 2023 yılında ödenecek net asgari ücretin 8506 TL olduğunu duyurdu. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri ile işveren temsilcileri katıldı ancak işçi temsilcileri toplantıda yer almadı. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak yaptığı açıklamada toplantıya çağrılmadıklarını belirtirken 2023 yılı asgari ücrete muhalefet şerhi koyacaklarını da duyurdu.

2023 yılı asgari ücret 8500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret 2023 zammı ne Bugün bir basın toplantısıyla açıkladı. Temmuz ayında 5506 TL olan asgari ücret yapılan zamla birlikte 2023 yılı için 8506 TL oldu. Asgari ücrete %54'ün üstünde zam geldi. Ancak bugün Asgari ücretin açıklandığı basın toplantısına işçi kesimini temsil eden TÜRK İŞ katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak bir açıklama yaparak toplantıya davet edilmediklerini söyledi.

Asgari ücrete muhalefet şerhi koyacaklar

2023 yılının Asgari ücretinin açıklandığı toplantıya davet edilmedikleri ne açıklayan TÜRK-İŞ GENEL Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücrete muhalefet şerhi koyacaklarını duyurdu.