Türk-İş'ten asgari ücret zammı açıklaması! Pazarlık o rakamdan başlayacak

TAKİP ET

Asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları bugün başlıyor. Milyonlarca kişi bugün yapılacak olan toplantı sonrasında gelecek açıklamaları Beklerken Türk-iş Başkanı Ergün Atalay son dakika açıklamaları ile gündeme bomba gibi düştü. Ergün Atalay asgari ücrette zam pazarlığının 7,785 TL'den başlayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Milyonlarca kişi asgari ücret tespit Komisyonu toplantısını bekliyor. Bugün saat 14'te başlayacak olan toplantı öncesinde Türk İş Başkanı Ergün Atalay dan önemli açıklamalar geldi. Asgari ücret zammı toplantısı öncesinde konuşan Ergün Atalay, pazarlıkların 7785 TL'den başlayacağını söyledi. Bunun kendi teklifleri olmadığını belirten Ergün Atalay, açlık sınırının bu rakam olduğunu belirterek, 'Bizden duymadıklarınıza itibar etmeyin. Beraber oturup konuşacağız, uygun olmayan bir rakam olursa katılmayız' dedi.

Asgari ücret zammı son dakika haberi... Türkiye asgari ücretin ne kadar olacağına kilitlendi. Asgari ücret tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek nokta toplantı saat 14'te başlayacak. Ancak toplantı öncesi Türk İş Başkanı Ergün Atalay dan çok önemli açıklamalar geldi. Ergün Atalay, asgari ücret zammı ile ilgili Herkesin bir rakam açıkladığını belirterek pazarlıkların açlık sınırı olan 7785 liradan başlayacağını duyurdu.

PAZARLIK O RAKAMDAN BAŞLAYACAK

Asgari ücret tespit Komisyonu öncesi Türk İş Başkanı Ergün Atalay önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde verdiği rakam tartışma konusu olan Atalay ifadeleri kullandı;

“Biz bugüne kadar asgari ücret konuşmamaya gayret sarf ettik. Asgari ücret komisyonu adil bir komisyon değil. Yüksek hakem kurulu adil değil. Bunlar 12 Eylül’den bize kalan sıkıntılı konular. 15 kişiden oluşuyor. Burada 5 kişiyiz. Razı gelmeyeceğimiz rakamın altına imza atmayız. Bugün masaya oturacağımız rakam açlık sınırı olan 7,785 TL. Bu bizim teklifimiz değildir. Açlık sınırıdır.

BİZDEN DUYMADIKLARINIZA İTİBAR ETMEYİN

Asgari ücret zammı ile ilgili olarak sosyal medyada ve basında birçok rakam dolaştığını da sözlerine ekleyen Ergün Atalay, “Bizden duymadıklarınıza itibar etmeyin. Beraber oturup konuşacağız, uygun olmayan bir rakam olursa katılmayız. Durum bundan ibaret.” dedi. Alım gücünün çok düştüğünü söyleyen Ergün Atalay, “Enflasyon da artmasın, asgari ücret de artmasın. Asgari ücrete zamlar konuşulmaya başladığında zamlar devam ediyor. Biz buna dikkat ediyoruz.” diye konuştu.