Türk-İş ve TESK'ten 81 İl Müdürlükleri'ne 'Fahiş Fiyat' genelgesi!

TAKİP ET

Döviz kurlarının düşmesi sonrasında fahiş fiyatlı satışlarına devam eden firmaların tespitinin yapılması yönünde Türk-İş ve TESK'ten 81 İl Müdürlükleri'ne 'Fahiş Fiyat' genelgesi gönderildi.

Reklam
Reklam

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, döviz kurlarında yaşanan artışlar sonrası ürünlerinde 'Fahiş Fiyat' etiketleri yerleştirenlerin kurların düşüşünü görmezden geldiklerini söyledi ve fiyatların 81 ilde takip edilmesi için il müdürlüklerine bir genelge gönderdi. Tespiti yapılan ürün ve firmaların kendilerine bildirilmesini isteyen Atalay, bildirilen rakamların ise yetkili makamlara iletileceğini kaydetti.

Konfederasyon olarak kamuoyunda oluşan beklentileri desteklemekle birlikte fiyatların yenide güncellenmemesine yönelik nasıl gerekli olduğunda üretimden gelen güç kullanılıyorsa tüketimden  gelen gücüde kullanarak bu konunun yakın takipçisi olacaklarını söyleyen Ergün Atalay, başlatılan araştırma çalışmalarında fahiş fiyatları ortaya çıkartmak için konfederasyona bağlı 34 sendika, 442 şube ile 20 bine yakın temsilci ve yöneticilerle bir dayanıma içine gireceklerini ve 81 ildeki fiyatlarda yaşanan gelişmeleri yakından takip edeceklerini ifade etti. 

TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN'DEN FAHİŞ FİYAT ÇAĞRISI!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'de söz konusu 'Fahiş Fiyat'larla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarında yaşanan düşüşler sonrası bu durumun ürün fiyatlarına indirim olarak yansıması yönünde yapılan tüm çağrılarının dikkate alınmadığını belirtti. Hiç kimsenin vatandaşa ekonomi üzerinden fırsatçılık yapmasına müsaade etmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, enflasyonu artırarak piyasalardaki güveni azaltma durumuna getiren bu fırsatçılar için gerekli önlemlerin zaman kaybedilmeden alınması gerektiğini söyledi.

 

türk iş tesk Fahiş Fiyat genelgesi