Türk Lirasında yeni döneme geçiliyor

TAKİP ET

Türk Lirasında yeni bir dönem başlıyor. Yüksek güvenlikli yeni nesil bandrolleri piyasaya sürmeye hazırlanan darphane, bu sayede tüketicileri sahte paradan da koruyacak. Türk mühendislerin geliştirdiği bu sistem sayesinde sahte paralar telefon uygulaması üzerinden tespit edilebilecek.

Reklam
Reklam

Türk Lirasında yeni bir dönem başlıyor. Yüksek güvenlikli yeni nesil bandrolleri piyasaya sürmeye hazırlanan darphane, bu sayede tüketicileri sahte paradan da koruyacak. Türk mühendislerin geliştirdiği bu sistem sayesinde sahte paralar telefon uygulaması üzerinden tespit edilebilecek. Türk Lirasında başlayacak olan bu yeni dönem oldukça önemli bir gelişme. Şimdilerde yurt dışından gelen güvenlikli mürekkep ve bandrol kağıdının 1 yıl içerisinde Türkiye’de üretilmeye başlanması bekleniyor. İşte tüketicileri sahte paradan koruyacak yeni sistemle ilgili tüm detaylar…

Türk Lirasında Yeni Dönem

Darphane, yüksek güvenlikli yeni nesil bandrolleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu sayede tüketiciler sahte paradan korunacak. Bandrol sistemi 14 yıl aranın ardından Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistemle değişti. İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika, Avrupa’nın en büyük bandrol üretim fabrikası olma özelliğini taşıyor. Geliştirilen bu teknoloji sayesinde yeni nesil bandrollerde sahtecilik çıplak gözle ayırt edilebilecek. Mobil uygulamanın Eylül ayında hizmete sunulması bekleniyor. Bu uygulama sayesinde tüketiciler kolayca bandrol kontrolü yapabilecek.

1 Yıl İçinde Üretime Başlanıyor

Mühendislerin fabrika içerisinde yazılım geliştirdiği ve yeniliklere uyarlanabilecek şekilde teknoloji kurdukları aktarılırken sadece üretimde kullanılan mürekkep ve bandrol kağıdının yurt dışından geldiği ifade edildi. 1 yıl içerisinde güvenli mürekkep ve bandrol kağıdının da ülkemizde üretilmeye başlanmasının planlandığı aktarıldı. Değiştirilen bu sistemle birlikte Türkiye’nin bandrolde para teknolojisi kullanan ilk ülke olduğu aktarılırken parada kullanılan teknolojinin bandrole uyarlanması sayesinde tüketicilerin bandrolün üzerindeki efekt değişimi ile bandrolü kolaylıkla ayırt edebilecekleri belirtiliyor. Yine tüketici, Eylül ayında başlayacak olan akıllı telefon uygulamasını kullanarak da bandrolün doğruluğunu kolay bir şekilde kontrol edebilecek.