Türk Telekom fiber internet altyapı başvurusu nasıl yapılır?

TAKİP ET

Dünya genelinde fiber altyapılı internet bulunmaktadır. Ülkemizde ise fiber internet altyapısı gelişme sürecindedir. Fiber altyapılı interneti kullanmak isteyen vatandaşlar, fiber internet altyapı başvurusunun nasıl yapıldığını araştırmaktadır. Türk Telekom fiber internet altyapı başvurusu nasıl yapılır? Bu haberimizde fiber internet altyapı başvurusuna dair merak edilenleri sizler için derledik. İşte Türk Telekom fiber internet altyapı başvurusu...

Reklam
Reklam

Gelişen teknoloji sayesinde her bölgede internet bulunmaktadır. Ülkemizde fiber internet ağı giderek yaygınlaşmaktadır. Vatandaşlar,fiber internet başvurusunu nasıl yapacağını araştırmaktadır. Türk Telekom sayesinde altyapı başvuruları yapılmaktadır. Türk Telekom altyapı başvurusu nasıl yapılır?

Türk Telekom altyapı başvuru detayları

fiber optik kablolar sayesinde sağlanmakta olan internet altyapısına fiber internet adı verilmektedir. Dünya genelinde fiber internet hızı ortalama olarak 1 Gbps olarak bilinmektedir. Ülkemizde ise fiber internet hız üst sınırı ise 100 Mbps civarında olduğu bilinmektedir. Ülkemizde fiber internet ağı henüz gelişim aşamasındadır. Her bölgede ve apartmanda fiber internet ağı bulunmamaktadır. Bunun için Türk Telekom'a başvuruda bulunmak gerekir. Olduğunuz yerde fiber internet ağı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Aşağıdaki linkten sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

https://kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr

Fiber internet altyapı başvurusu nasıl yapılır?

Oturduğunuz yere fiber internet altyapısı istiyorsanız Türk Telekom fiber altyapı başvuru dilekçesini doldurmanız gerekir. Fiber altyapı başvuru dilekçesi adımları şu şekildedir;

Tüm dilekçeleri bölgenizde bulunan Telekom müdürlüklerine teslim edebilmektesiniz. Dilekçenin bir kopyasını da mahalle muhtarlığına teslim edebilirsiniz. Dilekçe teslimi sonrası takip numarası almanız gerekir. Eğer Büyükşehirde yaşamaktaysanız Büyükşehir Belediyesi altyapı koordinasyon birimine de başvurunuzu yapın. Dilekçede tarih ve imza gibi önemli alanları doldurmayı unutmayınız.

Fiber internet altyapı başvuru Türk Telekom fiber internet altyapı