Türk TIR şoförü Yunanistan'ın Türkiye sınırına ilerleyen askeri konvoyu paylaştı

TAKİP ET

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ederken Yunanistan yeni adımları ile gerilimi arttıracak gibi görünüyor. Atina yönetimi Doğu Akdeniz ve Ege'de uluslararası anlaşmaları hiçe sayarken yeni askeri tatbikat için harekete geçti. Türkiye sınırına doğru ilerleyen askeri konvoyu bir Türk şoför görüntüledi.

Reklam
Reklam

Yunanistan ve Türkiye arasında gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. Yunanistan, Doğu Akdeniz ve Ege'de uluslararası antlaşmaları hiçe sayması yetmezmiş gibi provakatif hamlelerde yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan ile ilgili bir açıklama yapmış ve yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını yapmayacaklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan başının çaresine baksın da gitmez çekerken Yunanistan Türkiye sınırındaki görüntüler dikkat çekti.
 

Türk Tır şoförü sosyal medyada paylaştı

ABD ve Yunanistan'ın birlikte yapmayı planladığı ortak askeri tatbikat kapsamında sevk halinde bulunan tırları bir Türk tır şoförü görüntüledi. Türkiye'ye sadece 20 kilometre olan bir mesafeye askeri sevkiyat yapan Yunanistan sosyal medyada da tepki çekti. Türk tır şoförünün paylaştığı görüntülere göre konvoy Türkiye sınırına 20 kilometre kala duruyor.

Yarım saattir böyle

Görüntüleri kaydeden ve sosyal medya üzerinden de paylaşan Türk TIR şoförü yarım saatten bu yana çok sayıda tır gördüğünü belirtirken “Saldıracaklar herhalde. Bak bunlar Yunan tırları bunlar. Bulgaristan'dayız. Yunan tırları taşıyorlar tankları tüfekleri." dedi.
Söz konusu konvoyun yapılması planlanan askeri tatbikatla ilgili olduğu düşünülüyor.