Turkcell telefon alma puan sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

Turkcell, telefon almak isteyen müşterileri için onlara telefon kredisi veriyor. Bir puan sistemi üzerinden hesaplanan bu krediler nasıl veriliyor? Puan sorgulama işlemi nasıl yapılıyor? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Turkcell, müşterilerine özel tarifeye ek telefon vermeye devam ediyor. Turkcell’e abone olan vatandaşlar istedikleri seçenekleri talep ederek telefon alabiliyorlar. Lakin bunu yapabilmeleri için yeterli kredi puanına ihtiyaçları var.
Turkcell Financell nedir?
Bahsi geçen bu uygulama, BDDK tarafından verilen, yetki ve hizmetlerin verildiği, Turkcell abonesi olan kişilerin ürün almalarında kolaylık sunan bir finans kurumudur. Bu financell üzerinden puanı yeterli olan kişiler faturalarına ek cihaz alabiliyorlar.
Turkcell telefon almak için puan sorgulama nasıl yapılmaktadır?
Siz de faturanıza ek telefon almak istiyorsanız öncelikle kredi puanınızı sorgulamalısınız. Bunun için ise şu işlemleri yapabilirsiniz:

Turkcell müşteri hizmetleri üzerinden puan sorgulama

Turkcell mobil merkezler üzerinden puan sorgulama

Turkcell SMS ile puan sorgulamaCihaz almak isteyen Turkcell kullanıcıları öncelikle yukarıdaki yollardan biri ile puanlarını sorgulayabilirler. Eğer ki puanları yeterliyse diledikleri cihazı faturalarına ek alabilirler. Lakin burada dikkat edilmesi gereken nokta telefon almak isteyen kişilerin kesinlikle faturalı hat kullanıyor olması gerektiğidir. Faturasız hat kullananlar cihaz alamıyorlar.
Eğer ki puan sorgulama işlemini Turkcell bayilerinden yapacaksanız T.C kimlik numaranız ile bayilere gitmelisiniz. Puan sorgulama işlemi ise minimum 6 aylık Turkcell müşterilerine yapılmaktadır.
Turkcell puanları ile nasıl telefon alınır?
Cihaz sahibi olmak isteyen Turkcell kullanıcıları puanlar üzerinden nasıl telefon alabileceklerini merak ediyor. Bu konuda şunları söyleyebiliriz:
Cihaz sahibi olmak isteyen Turkcell aboneleri ilk olarak puan sorgulaması yapmalıdır. Daha sonra sahip oldukları puanlar ile hangi cihazları alabileceklerini öğrenirler. Abonelerin puanı ne kadar yüksek olursa alabileceği cihaz modeli de o kadar yüksek olur. Cihaz alabilecek olan abonelerin ise faturalı hatta sahip olmaları gerekir. Aksi takdirde telefon alamazlar. Faturaya ek cihaz alan kişilerin ödemeleri ise eşit miktarlara bölünerek her ay faturalarına eklenecektir.
Turkcell aboneleri, puanlarını öğrendikten sonra alabilecekleri telefon modelleri belirlenmektedir. Örnek verecek olursak puanı 5000 olan bir abonenin alabileceği en pahalı telefın 5 bin TL’lik bir telefondur. Daha üstünü almak isterse de kalan miktarı peşin ya da kredi kartı ile ödemelidir.
Turkcell puanları nasıl yükselir?
Puanlarını yükseltmek isteyen abonelerin şunları yapıyor olması gerekir:

Turkcell abonesinin yüksek faturalı bir tarife kullanıyor olması

Turkcell abonesinin faturalarına herhangi bir gecikme yapmıyor olması

Turkcell abonesinin hattının kendi adına olması

Turkcell abonesinin söz konusu hattı bir süredir kullanıyor olması

Turkcell abonelerinin puan yükseltmek için yetkili tarafından kendilerine önerilen yüksek tarifeye geçerek 4 – 6 ay boyunca bu tarifede kalmasıTurkcell puanları her ay otomatik olarak 15’inde güncellenir. Abone olan kişinin ödeme şekline, kullanımına ve tarifesine göre güncellemeler yapılır.

turkcell puansorgulama telefonpuansorgulama