Türkiye'de de görüldü! Maymun çiçeği virüsüne karşı en riskli grup

TAKİP ET

Dünya genelinde hızla yayılan ve Türkiye'de de 1 kişide tespit edildiği açıklanan maymun çiçeği virüsü ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün yaptığı açıklamanın ardından tedirginlik artarken hastalığın hedefinde olan en riskli gruplar da açıklandı. Koronavirüsle mücadele sürerken dünya genelinde hızla yayılan yeni virüsle ilgili tedirginlik giderek artıyor.

Reklam
Reklam

Dünya genelinde hızla yayılan ve Türkiye’de de 1 kişide tespit edildiği açıklanan maymun çiçeği virüsü ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün yaptığı açıklamanın ardından tedirginlik artarken hastalığın hedefinde olan en riskli gruplar da açıklandı. Koronavirüsle mücadele sürerken dünya genelinde hızla yayılan yeni virüsle ilgili tedirginlik giderek artıyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken yeni ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılan maymun çiçeği virüsü maalesef ülkemizde de 1 kişide tespit edildi. 37 yaşında bir hastada maymun çiçeği virüsüne rastlandığını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanın tecrit altına alındığı bilgisini verdi. Türkiye’de de rastlanan maymun çiçeği virüsüyle ilgili tedirginlik daha da arttı. İşte maymun çiçeği virüsüne karşı en riskli grup ve tüm detaylar…

Bakan Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kötü haberi duyurdu. Türkiye’de 1 kişide maymun çiçeği hastalığının tespit edildiğini duyuran Bakan Koca, ‘Hasta 37 yaşında. Bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı. Başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.’ ifadelerini kullandı.

DSÖ Risk Gruplarını Paylaştı

Türkiye’de 1 kişide tespit edilen maymun çiçeği virüsü ile ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü, söz konusu virüsün hamile kadınlar, çocuklar ve bağışıklığı düşük kişiler gibi yüksek risk gruplarına bulaşabileceğini bildirdi.

Vakalar Artışta

Dünya genelinde görülen maymun çiçeği virüsünde vakalar hızla artıyor. Maymun çiçeği vakalarının sayısı birçok Avrupa ülkesinde ve ABD’de hızla artıyor. Geçtiğimiz hafta DSÖ’den yapılan açıklamada, maymun çiçeği salgınının şu anda küresel bir halk sağlığı acil durumu oluşturmadığı fakat daha fazla yayılmayı kontrol etmek için yoğun müdahale çabalarına ihtiyaç olduğu ifadeleri kullanıldı.