Türkiye'de doğan 700 bin Suriyeli bebek siyasetin gündeminde! Kılıçdaroğlu'ndan Özdağ ve Soylu'ya gönderme

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir sözlerine karşılık yaptığı paylaşımla hem İçişleri Bakanı Soylu'ya hem de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir sözlerine karşılık yaptığı paylaşımla hem İçişleri Bakanı Soylu’ya hem de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı sosyal medyanın da gündemine oturdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı ‘700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu bir zenginliktir.’ açıklaması siyasetin gündemine oturdu. Soylu’nun bu açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndankarşılık geldi. Kılıçdaorğlu, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a da göndermede bulundu. İşte detaylar…

Bakan Soylu’nun Açıklaması

PEKOM Merter Polisevi’nde göçmen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleriyle bayramlaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 700 bin üzerinde Suriyeli’nin Türkiye’de dünyaya geldiğini söyledi ve ‘Bana ister kızsınlar ister ne söylerlerse söylesinler. Bir tane insanın bir araya geldiği zaman annenin ve babanın attığı çığlığın ve sevincin karşılığında bu topraklara savaştan, ölümden kaçan insanlar geldiler, bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir. Büyük bir sınavdan geçtik, geçiyoruz.’ ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu’ndan 700 Bin Suriyeli Bebek Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündem olan bu açıklamalarına yanıt olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘700 bin Suriyeli bebek doğmuş ülkemizde. Allah uzun ömürler versin hepsine. Biz meseleye ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Evet, her milletin en büyük zenginliği bebekleridir. Bu bebekler de yıkık dökük Suriye’nin zenginliğidir.’ dedi.

Özdağ’a Gönderme

Paylaşımında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a da gönderme yapan Kılıçdaroğlu, ‘Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için, evlatları vatanına dönmelidir. Ancak hep söyledim yine söyleyeceğim, ucuz bir ırkçı tavırla değil, düzgün, devlet aklıyla yapılacak iştir bu.’ ifadelerini kullandı.

‘Sağlıklı Şartlarda Gidecekler’

Paylaşımına devam eden Kılıçdaroğlu, ‘Sağlıklı şartlarda gidecekler, tüm adımlar hazır. İktidarımızda bu sürecimiz 2 senede tamamlanacak. Bu şartlar da AB fonlaması ile, bizim garantörlüğümüzde oluşturulacak. Davul zurna ile gidecekler.’ ifadelerini kullandı.