Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü? Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı, vaka tespit edildi mi?

TAKİP ET

Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü vakası görüldü haberleri sosyal medyada hızlı şekilde yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını daha yeni yeni atlatılırken bir virüslere karşı karşıya kalan vatandaşlar ise oldukça endişeli. Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü? Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı? Türkiye'de maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi mi?

Reklam
Reklam

Dünya koronavirüs salgınının etkilerinden kurtarılamadan yeni bir haber daha yayılmaya başladı. Birçok ülkede maymun çiçeği virüsü endişesi yaşanıyor. Sosyal medyada ise Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü görüldü yönünde başlıklı haberler hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği virüsü görüldü mü? Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü? Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı?

Dünya'da birçok ülkede görülen maymun çiçeği virüsü ile ilgili endişeler her geçen gün büyümeye devam ederken yeni bir pandemi ile karşı karşıya olup olmadığımız araştırılıyor. Dünya daha koronavirüs salgını nın izlerini silememişken yeni bir virüs kapıya dayandı. Türkiye'de maymun çiçeği virüsü görüldü mü yönünde sorularda her gün olduğu gibi bugün arama motorunda en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü? Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı? Türkiye'de maymun çiçeği virüsü Vakası tespit edildi mi?
 

Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri neler?

Maymun çiçeği virüsü, endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak biliniyor. Özellikle Batı Afrika türü ve Kongo türü olmak üzere ikiye ayrıldığı biliniyor. Kongo türü virüs yüzde 10'a kadar ölüm riski taşırken Batı Afrika türünde ise her 2 vakadan birinde yüzde bir ölüm oranı olduğu söyleniyor. Maymun çiçeği virüsü genellikle hayvandan insana buluşuyor çok nadir de olsa insandan insana yakın temasla geçtiği biliniyor. Maymun çiçeği virüsünün belirtileri arasında Yüksek ateş ve vücutta oluşan kaşıntılı kabarcıklar yer alıyor.
 

Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü?

Günlerdir Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı sorusuna yanıt aranıyordu. Bugün sosyal medyada bazı sayfalar tarafından Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü görüldü yönünde bir paylaşıldı. Ancak yetkililerden alınan bilgiye göre Türkiye'de maymun çiçeği virüsü tespit edilmedi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada Endişe edecek bir durum olmadığını bildirdi.