Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

TAKİP ET

Son dakika haberi… Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak Maymun çiçeği virüsü tespit edilen hastanın 38 yaşında olduğunu ve bağışıklık sistemi yetersizliği bulunduğunu duyurdu. Peki maymun çiçeği virüsü pandemiye dönüşür mü?

Reklam
Reklam

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü vakasının tespit edildiğini açıkladı. Bakan Koca haftanın hangi olduğu konusunda bilgi vermezken hastanın 37 yaşında olduğunu ve bağışıklık sistemi yetersizliği bulunduğunu belirtti.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir son dakika duyurusu yaparak Türkiye'de maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini duyurdu. Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi Bu hastalık solunum yolu ile değil yakın fiziksel temas ile buluşuyor.” ifadelerini kullandı.
 

Maymun çiçeği virüsü ölümcül mü?

Dünyada son günlerde Koronavirüs sonrası korkusu almaya başlayan maymun çiçeği hastalığı ile ilgili vatandaşlar ölümcül olup olmadığını merak ediyor noksan Maymun çiçeği virüsü suçiçeği gibi ya hafif seyreden bir hastalıktır fakat bazı vakalarda ölümcül hale dönüşebilir. Maymun çiçeği virüsü solunum yolu ile değil fiziksel temas ile bulaşır.