Türkiye'de kaç tane gece görüşlü helikopter var? Türkiye'de kaç tane yangın söndürme uçağı var 2022? 

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını sonrasında gündem bir kez daha ormanlarımız oldu. Geçtiğimiz yıl yurdan büyük bölümünde peş peşe meydana gelen orman yangınları ciğerlerimizi yakmıştı. Bu yıl Marmaris'te başlayan orman yangınıyla birlikte yangın söndürme helikopter ve uçakları bir kez daha gündeme geldi. 

Reklam
Reklam

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını sonrasında gündem bir kez daha ormanlarımız oldu. Geçtiğimiz yıl yurdan büyük bölümünde peş peşe meydana gelen orman yangınları ciğerlerimizi yakmıştı. Bu yıl Marmaris’te başlayan orman yangınıyla birlikte yangın söndürme helikopter ve uçakları bir kez daha gündeme geldi.  Orman yangınlarıyla birlikte Türkiye’nin yangın söndürme helikopter ve uçakları gündem oldu. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ülkemizde kaç tane yangın söndürme helikopteri ve uçağı olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Türkiye’de kaç tane yangın söndürme uçağı var 2022? Türkiye’de kaö tane gece görüşlü helikopter var 2022? İşte detaylar…

10 Tane Gece Görüşlü Helikopter Alınacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili bilgi aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangının kontrol altına alınma aşamasında olduğunu söyledi. Bunun yanında yangınla mücadelede kritik bir öneme sahip olan gece görüşlü helikopterlerden 10 tanesinin 4 Temmuz’da envantere gireceğini duyurdu. 

Türkiye’de Kaç Tane Yangın Söndürme Uçağı Var 2022?

Geride bıraktığımız yıl meydana gelen orman yangınlarını hatırlatan Bakan Kirişçi, ‘1945’ten bu yana en büyük orman yangını olmuştu. O tecrübeyi de arkamıza alarak ciddi bir çalışma yürütüldü. Geçtiğimiz sene 3 tane uçağımız vardı bu yıl 20.’ dedi.

‘Teknolojiyi Kullanıyoruz’

Dünyada İHA’ları yangın çıkmadan önce ön izleme amaçlı kullanan ilk ülke olduğumuzu söyleyen Bakan Kirişçi, ‘Bizden sonra kullanan ABD ve bazı Avrupa ülkeleri var. Bu konularda teknolojiyi kullanıyoruz. Bizim akıllı kulelerimiz var. İHA’lardan aldığımız görüntüler var. Aynısı bizim Ankara’da Orman Genel Müdürlüğü’müzde var.’ ifadelerine yer verdi.