Türkiye'de tarihinde bir ilk! Balıkesir'deki köy Bursa'ya taşınıyor

TAKİP ET

Türkiye'de bir ilke imza atılıyor. Balıkesir'de bulunan bir köy, şehre uzak olması nedeniyle Bursa'ya taşınacak.

Reklam
Reklam

Balıkesir ve Bursa illeri arasında Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşecek. Yeniden kalkınması mümkün olmayan köylerin taşınmasına ilişkin 2010 senesinde alınan Bakanlar Kurulu kararı kapsamında, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Karyağmaz köyü, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yalıntaş Mahallesi’ne taşınacak.

Türkiye tarihinde bir ilke imza atılıyor
Türkiye’de ilk kez olacak taşınma kararı sonrasında, 4 yıllık inşaat çalışmalarının ardından 700 dönümlük arazide yeni nesil yerleşim modeli ortaya çıktı. proje ile 404 konut, 1 köy konağı, iki tip olmak üzere 100 ahır, okul, cami, yol, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşası tamamlandı. 
4 yılın sonunda proje kapsamında 164 m2 2 katlı 3+1 bahçeli konutlar, 20 Ekim’de yapılan kura ile hak sahiplerine teslim edildi.


İlçede hayat kolaylaşacak
Karyağmaz’ın ilkbaharda gerçekleşmesi beklenen naklin ardından ulaşım, eğitim, sağlık hizmeti ve çalışma hayatı kolaylaşacak. Köyün taşınmasına öncülük eden Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkaı ve eski Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, açıklamasında taşınma nedeninin yerleşim yerlerinden uzak olmasından kaynaklandığını söyledi.
Arazilerin bir bölümünün Dursunbey, bir bölümünün de Mustafakemalpaşa sınırında kaldığını söyleyen Sali, yerleşim yerinin dezavantajlarından dolayı köylülerle yaptıkları istişare sonucunda taşıma kararı alındığını belirtti. 

balıkesir köyü bursaya taşınıyor balıkesir-bursa