Türkiye'deki işçilere haber geldi! Almanya işçi alımlarını başlattı mı? Almanya işçi alımı ne zaman?

TAKİP ET

Türkiye'den çalışmak için Almanya'ya gitmek isteyen işçilerin sayısı günden güne artış göstermektedir. Kaç işçi alınacak? Hangi sektörlerden alım yapılacak? soruları sıkça sorulmaktadır. Almanya'nın hangi mesleklerden işçi alacağı belli oldu. Almanya'da yeni kurulan hükümetle beraber değişiklikler yapıldı. İşte Almanya işçi alımı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Almanya işçi başvuruları için start verildi mi? Almanya'da koalisyon hükümeti oluşmasıyla Türkiye'de ki işçilerin merakları arttı. Türkiye'den işçi olarak Almanya'ya gitmek isteyenler için aranan şartlar nelerdir? Almanya işçi alımı ne zaman? Almanya işçi alımı detayları...

Almanya Türkiye'den işçi alacak

Yetkili kişiler tarafından yapılan röportajlar sonrası Alman ekonomisinde ki nitelikli çalışanların eksikliği giderilmesi için dışarıdan işçi alımı yapılacağı belirtildi. Almanya'nın ekonomide yavaşlamasıyla işlemlerin hızlandırıldığı da görülmektedir. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, 83,2 milyon nüfusuyla AB’nin en kalabalık üyesi olan Almanya’nın nüfusu uzun yıllardır “düşük doğum oranları ve dengesiz göçün” ardından giderek yaşlanıyor. Yaşlanan nüfus ise Almanya'da ekonomik sıkıntıları arttırmaktadır. 

Azalan iş gücü aynı zamanda Almanya’nın kamu emeklilik sistemini de zorluyor. Ülkede emekli olma yaşı 2031 yılına kadar kademeli olarak 65’ten 67’ye yükseltilirken, yaş sınırının 2042’ye kadar 68’e çıkarılması da tartışılıyor.

Emeklilik sistemin de daha az sayıda çalışan, daha uzun bir yaşam süren ve giderek artan bir emeklilerin maaşlarını finanse etmek zorunda kalıyor.

almanya işçi alımı ne zaman almanya işçi başvuru şartları almanya işçi