Türkiye'deki işsiz sayısı açıklandı! TÜİK rakamları paylaştı

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı işsizlik verilerini paylaştı. TÜİK tarafından düzenli olarak açıklanan işsizlik verileri bir kez daha kamuoyu ile paylaşıldı. İstihdam oranı, genç nüfusta işsizlik oranı ve mevsim etkisinden arındırılmış iş gücüne katılım oranı gibi verilerin yer aldığı paylaşımda kadınlarda işsizliğin daha yüksek oranda olduğu görüldü.

Reklam
Reklam

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı işsizlik verilerini paylaştı. TÜİK tarafından düzenli olarak açıklanan işsizlik verileri bir kez daha kamuoyu ile paylaşıldı. İstihdam oranı, genç nüfusta işsizlik oranı ve mevsim etkisinden arındırılmış iş gücüne katılım oranı gibi verilerin yer aldığı paylaşımda kadınlarda işsizliğin daha yüksek oranda olduğu görüldü. TÜİK’in son paylaştığı işsizlik verilerine göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 56 bin kişi azaldı ve 3 milyon 785 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Kadınlara işsizlik oranının ise daha yüksek olduğu kaydedildi. İşte TÜİK verilerine göre Türkiye’deki işsizlik oranları ve tüm detaylar…

İstihdam Oranı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun paylaştığı verilere göre, 2022 Mayıs ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 358 bin kişi arttı ve 30 milyon 839 bin olarak kaydedildi. İstihdam oranı ise 0,5 puanlık artışla yüzde 47,8 olarak kayıtlara geçti. Söz konusu oran erkeklerde yüzde 65,3 iken kadınlarda ise yüzde 30,06 olarak gerçekleşti. 

Kadınlarda İşsizlik Oranı Daha Yüksek

TÜİK verilerine göre işsizlik oranının 0,3 puanlık azalış ile yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleştiği aktarıldı. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,5 kadınlarda ise yüzde 13,8 olarak kayıtlara geçti.

Genç Nüfusta İşsizlik Oranı

2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 302 bin kişi artan işgücü, 34 milyon 624 bin kişi, işgücüne katılım oranı ise 0,4 puanlık artış ile yüzde 53,6 olarak kaydedildi. İşgücüne katılım oranı erkeklerde yüzde 72,2, kadınlarda ise yüzde 35,5 olarak açıklandı. Öte yandan 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,2 puanlık artışla yüzde 20,3 olarak kaydedildi. Söz konusu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 17,6, kadınlarda ise yüzde 25,5 olarak aktarıldı.