Türkiye'den Afrika'ya 15 milyon doz aşı yardımı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3'üncü 'Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi' açılış oturumunda yaptığı konuşmasında Türkiye'den Afrika'ya 15 bin doz aşı yardımı yapılacağını açıkladı

Reklam
Reklam

İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katılan ve burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında iki ülke ilişkileri hakkında önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin bu güne kadar hem Afrika'ya hem de Afrika halkında sırtını dönmediğini söyleyen Erdoğan, pandemi süreci boyunca da Afrika'yı hiç yalnız bırakmadıklarını dile getirdi.



Türkiye ile Afrika ilişkilerinin hayal edilemeyecek seviyelere getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yıl içinde katedilen mesafelere bakıldığında iki ülke arasında gerçek potansiyelin hedeflerine ulaştığını söyledi.



AFRİKA'YA 15 BİN DOZ KOVİD-19 AŞISI

Koronavirüs salgını sürecinde sürekli Afrika halkının yanında olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 aşısının erişimlerinde yaşanılan küresel adaletsizliğin ve Afrika'nın mağduriyetinin farkında olduklarını ve bu nedenle önümüzdeki dönemde Afrika ile 15 milyon doz aşıyı paylaşmayı planladıklarını duyurdu. Yerli ve milli aşı Turkovac için acil kullanım onayına başvurduklarını hatırlatan Erdoğan, süreç tamamlanınca bu aşıyı da insanlığın hizmetine sunacaklarını ifade etti.
 

Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 bin doz aşı afrikaya aşı yardımı