Türkiye'den Ermenistan ve Erbil kararı: Uçuşlar başlatılıyor!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada Irak'ın Erbil kenti ile Ermenistan'a uçuşların başlatılacağı bildirilirken, açıklamada uçuşların başlayacağı tarihlelerde duyuruldu.

Reklam
Reklam

Türkiye ile Ermenistan arasında başlatılan görüşmelerin devam ettiği süreç içerisinde yeni bir karar alındığı bilgisi paylaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgide Ermenistan’a 2 Şubat tarihinden itibaren uçuşların başlatılacağı bildirildi. Aynı açıklamanın içinde Irak'ın Erbil kentine de 24 Ocak tarihinden itibaren uçuş yapılabileceği bilgisi eklendi.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, pandemi sürecinde en çok havacılık sektörünün etkilendiği ve alınan önlemlerle söz konusu etkinin minimum derecede aza indirildiği belirtildi. Açıklamada Anadolujet tarafından Gaziantep-Erbil uçuşlarının 24 Ocak'ta başlayacağı aktarılırken karşılıklı olarak yapılacak uçuşların, haftada 2 gün olmak üzere Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleştirileceği kaydedildi.

Pegasus Havayolları'na Sabiha Gökçen-Erivan hattı için haftada 3 uçuş izninin verildiğinin belirtildiği açıklamada Ermenistan tarafından ise Fly One Armenia hava yolu şirketinin izinli olduğu ve onlara da haftada 3 uçuş izin verildiği söylendi.

 

türkiye ermenistan erbil uçuşlar başlatıldı uçuşların başlama tarihi