Türkiye gruptan nasıl çıkar? Türkiye'nin gruptan çıkma senaryoları

TAKİP ET

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda art arda aldığı kötü sonuçlarla elinde bulundurduğu liderliği kaybetti. 3. sıraya kadar gerileyen takım, dev turnuvaya katılma yolunda ilerlerken son iki maçını Norveç'le oynayacak. Peki, Türkiye gruptan nasıl çıkar? Türkiye grupta nasıl 1. ya da 2. olur?

Reklam
Reklam

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde grup aşamasında son iki maçına girdi. Tüm bunlar olurken de A Milli Takım’ın gruptan çıkabileceği olasılıkları da merak konusu oldu. Letonya’yı uzatmalarda yıkarak dev tunuvaya katılma umutlarını da son maçlara taşıdı. Ancak Ay-Yıldızlı ekibin grupta 2. olarak play-off biletini alma şansı azımsanmayacak düzeyde.

Türkiye gruptan nasıl çıkar? 

Türkiye'nin gruptan lider konumuna erişebilmesi için kalan son iki maçını kazanması gerekiyor. Hollanda'dan en fazla 1, Norveç’ten ise en fazla 3 puan alması gerekiyor. Hollanda'nın grupta lider olarak konumlandırıldığı senaryoda Milli Takım her iki maçı da kazanır, Norveç ise en fazla 3 puan alırsa play-off bileti ay-yıldızlı ekibimizin olacak. 

Eğer Milli Takım her iki maçını kazanırsa ve Norveç’te 4 puan alırsa puanlar eşitlenecek. Böyle bir durum yaşanırsa da genel averaja bakılacak. 

Norveç'in son iki maçını da kaybetmesi durumundaysa Türkiye'nin bir maçını kazanması ikincilik için yeterli olacak. 

türkiye a milli takım 2022 dünya kupası elemeleri