Türkiye ile Rusya arasında kritik görüşme gerçekleşti!

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a savaşı durdurma çağrısı yapan Bakan Çavuşoğlu, arabuluculuk yapmayı teklif etti.

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a savaşı durdurma çağrısı yapan Bakan Çavuşoğlu, arabuluculuk yapmayı teklif etti.  Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sergey Lavrov ile gerçekleşen görüşmede Ukrayna’da yaşanan son durum konuşuldu. Askeri gerginliğin daha fazla tırmanmasının kimseye bir faydasının olmayacağını dile getirirken askeri operasyonun durdurulması çağrısında bulundu. İstenildiği zaman Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır oluklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. 

Bakan Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı ile de görüştü
Finlandıya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmesinde Ukrayna’daki son durumu ele aldı. 

Rusya ile Türkiye arasında kritik görüşme Rusya Türkiye