Türkiye ilk doğalgaz satışını Bulgaristan'a yaptı! 1,5 milyar metreküp için anlaşma sağlandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde Karadeniz'de devam eden arama çalışmaları ile ilgili müjdeyi duyurmuştu. Milyarlarca metreküplük doğalgaz rezervi bulunan Türkiye ilk satışını ise Bulgaristan'a gerçekleştirdi. Türkiye ve Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküp doğalgaz transferi sağlayacak anlaşma imzalandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin bulduğu doğalgazın ilk satışı gerçekleşti. Türkiye ve Bulgaristan arasında yaklaşık bir buçuk milyar metreküpe kadar doğalgaz transferi Anlaşması imzalandı. Bakan Dönmez anlaşmanın detaylarını da duyurdu. 13 yıl sürecek olan doğalgaz Anlaşması aynı zamanda Türkiye'nin gaz merkezi olması için önemli bir adım oldu.

Türkiye ve Bulgaristan anlaştı

Türkiye'nin Karadeniz'de devam eden arama çalışmaları sonucunda doğalgaz rezervi bulunduğu açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi duyururken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise yeni bir müjdeyi verdi. Bakan Dönmez katıldığı bir canlı yayında Türkiye'nin Bulgaristan'a doğalgaz satacağını duyurdu. Türkiye ve Bulgaristan arasında yapılan işbirliği Anlaşmasının detayları da ortaya çıktı.

13 yıllık anlaşma yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Türkiye ve Bulgaristan arasında yapılan doğalgaz işbirliğine ilişkin detaylar paylaşıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bu anlaşmanın süresi 13 yıl olacak. Yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi söz konusu olacak. Başta Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak. Bu aynı zamanda Türkiye’nin gaz merkezi olması için önemli adımlardan birisidir" denildi.