Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden önemli açıklama! Asgari ücretlilerin maaşlarına el konulmayacak

TAKİP ET

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden asgari ücret alan vatandaşları ilgilendirecek önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre asgari ücretlilerin maaşlarına el konulmayacak. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

2022 yılında asgari ücreti 4250 TL olarak açıklanmıştı. Ayrıca daha önce alınan gelir ve damga vergilerinin de artık alınmayacağı açıklandı. Bankalar borcu olan asgari ücretliler hakkında Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nden önemli bir açıklama geldi. Alınan yeni karara göre asgari ücret ve altında gelir alan vatandaşlara haciz işlemi yapılmayacak. 
Asgari Ücretli Haciz Edilemeyecek
Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin yaptığı açıklamada asgari ücret veya altında gelire sahip olan vatandaşların maaşlarına veya aldığı sosyal yardımlara haciz uygulanmayacağı ifadeleri yer aldı. Buna göre asgari ücret alan ve sosyal yardımlardan faydalanan kişilerin içi artık daha rahat olacak. Bu önemli karar şu anlık sadece Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne üye olan bankalar için geçerli olacak. Yakın zamanda diğer bankaların da bu karara katılım sağlaması bekleniyor. 
Türkiye Katılım Bankaları Birliğ Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş asgari ücretli vatandaşlar hakkında alınan haciz kararı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Katılım bankacılığının önemini arttığını ifade eden Göktaş ‘’“Güçlü bir devamlılık ancak ve ancak içinde bulunduğumuz toplumun ihtiyaçlarını gözeterek, paydaş ekonomisini odağımıza alarak mümkün olacaktır. Tek taraflı değil, kolektif bir kazancı ve refahı önemseyen, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle faaliyetlerini yürüten ve bugüne kadar yaşanan tüm krizleri başarıyla atlatan katılım bankacılığı sektörünün giderek artan gücü de bu çalışma anlayışından ileri gelmektedir.”  Kaynak: Asgari ücretlileri rahatlatacak karar duyuruldu! Maaşlara el konulamayacak.’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği asgari ücret haciz katılım bankacılığı