Türkiye'nin altın rezervi ile ilgili şaşırtan iddia

TAKİP ET

Türkiye'nin altın rezervi ne ilişkin bomba gibi bir iddia gündeme geldi. Türkiye ekonomisinin yakından ilgilendiren iddiaya göre ülkemizin yaklaşık 5000 ton altın potansiyeli bulunuyor. Altın madencileri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, keşfedilmeyi bekleyen 275 milyar dolarlık altın olduğunu öne sürdü.

Reklam
Reklam

Altın madencileri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz'dan Türkiye'nin altın rezervine ilişkin bomba gibi iddialar geldi. Türkiye ekonomisini de yakından ilgilendiren bu iddiaya göre Türkiye'nin 5000 ton altın rezervi keşfedilmeyi bekliyor. 1990'lı yıllarda ODTÜ tarafından gerçekleştirilen araştırmaya hatırlatan Yılmaz, Türkiye'deki altın rezervinin değerinin 275 milyar dolar civarında olduğunu dile getirdi.

Bu iddia çok konuşulur

Altın madencileri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye'nin altın rezervi ne ilişkin çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. 1990'lı yılların başında ODTÜ'den Profesör Doktor Ayhan erlerin başında olduğu bir araştırma grubunun yaptığı araştırmayı hatırlatan Yılmaz, o dönem Türkiye'de 6500 ton metal altın potansiyeli olduğunu modelleme çalışması ile ortaya koyduklarını söyledi. Yılmaz, sektörün Yaklaşık 1500 ton altını çıkardığını belirterek hala 5000 ton altın rezervi olduğunu iddia etti.

Nerede olduğunu bulmak gerekiyor

Altın rezervinin nerede olduğunun bulunması için bir çalışma yürütülmesi gerektiğini de söyleyen Yılmaz, bunun Türkiye ekonomisi için önemine dikkat çekti. Yılmaz, yer altında olduğu tahmin edilen altının 275 milyar dolar civarında değeri olduğunu belirterek ülke olarak bunu insan yararına çevreyi de koruyarak sorumluluğu Madencilik faaliyetleri ile ortaya çıkararak ekonomiye kazandırmak gerektiğine dikkat çekti.