Türkiye'nin en uzun bayrağı göndere çekildi: Tam 1453 metrekare..

TAKİP ET

1453 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağı, Türkiye'nin en uzun bayrak direklerine asıldı. Edirnekapı Şehitliği ile TRT Ulus Yerleşkesi'nde yapılan törenle en büyük Türk Bayrakları göndere çekildi.

Reklam
Reklam

Edirnekapı Şehitliği ile TRT Ulus Yerleşkesi'nde düzenlenen bir törende Türkiye'nin en uzun bayrak direklerine 1453 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrakları çekildi ve İstiklal Marşı eşliğinde gökyüzüyle buluşturuldu.



Edirnekapı Şehitliği'nde ilk olarak saygı duruşuyla başlayan bayrak çekme töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam ederken, programda daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. 



TRT Ulus Yerleşkesi'nde de aynı ölçülerde dikilen bayrak direğine aynı ölçüde yapılan bayrak gökyüzüyle buluşturuldu. Düzenlenen programda bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 115 metre uzunluğunda rekor yüksekliğe sahip bayrak direklerin açılışlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Bayrakların, Türkiye gibi tarihi mücadelelerle geçen diğer ülkeler için bağımsızlığı işaret ettiği gibi, şehit kanları dökerek ve ağır bedeller ödenerek kazanılan her bir karış toprağı anlattığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Türk Bayrağı'nın zincir vurulmak istenen bir milletin şahlanışının en güzel sembolü olduğunu sözlerine ekledi.

 

1453 metrekare türk bayrağı edirnekapı şehitliği