Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı evli mi, eşi kim?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlanan Valiler Kararnamesi içinde bulunan birisini dikkat çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak atandı. Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olan Kübra Güran Yiğitbaşı hakkında detaylar da vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, Kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı evli mi, eşi kim?

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile dün gece resmi gazetede valiler atama kararnamesi yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanan kararname ile birlikte 10 ilin Valisi görevden alınırken 20 ilin Valisi ise değiştirildi. Görevden alınan valilerden 9'u Valiliği Mülkiye başmüfettişliğine, bir vali ise Teftiş Kurulu Başkanı görevine getirildi. Valiler Kararnamesi içinde en çok dikkat çeken isim ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı oldu. Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olan Kübra Güran Yiğitbaşı hakkında detaylar da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kübra Güran Yiğitbaşı evli mi, eşi kim?
 

İlk başörtülü vali oldu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile dün gece resmi gazetede yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı listenin en dikkat çeken isimlerinden oldu. Kübra Güran Yiğitbaşı, ilk başörtülü vali olarak tarihe geçti.
 

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında?


Kübra Güran Yiğitbaşı Ankara'da 1979 tarihinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi radyo televizyon ve sinema bölümünde lisans eğitimi alan Kübra Güran Yiğitbaşı daha sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi uygulamalı psikoloji bölümünde baba yoksunluğunun çocuk üzerinde etkisi üzerine çalışma yürüttü. Ardından Marmara Üniversitesi'nde doktora yapan Kübra Güran Yiğitbaşı, uzun süre boyunca aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptı. Kübra Güran Yiğitbaşı daha sonra üniversite bünyesinde dekan yardımcılığı, fakülte yönetim kurulu ve fakülte kurulu üyeliği, anabilim dalı Başkanlığı, kurumsal iletişim koordinatörlüğü gibi birçok idari görevde de bulunduğu. Radyo sinema ve televizyon bölümü mezunu olan Kübra Güran Yiğitbaşı’nın 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan kalplerin Diriliş adlı belgeseli Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilmek ile birlikte TRT Belgesel'de de yayınlandı. 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı bir gün daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine getirildi. Evli ve 3 çocuk annesi olan Yiğitbaşı, dün gece resmi gazetede yayınlanan kararname ile birlikte Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.