Türkiye'nin kira haritası belli oldu! İşte il il kira fiyatları

TAKİP ET

Türkiye'de fahiş kira artışı problemi hız kesmeden devam ediyor. Son bir yıl içerisinde kira artışının en çok olduğu iller belli oldu. Türkiye'nin kira haritası inceleme altına alındı. İşte Türkiye'de son 1 yılda kira artışının en çok yaşandığı iller…

Reklam
Reklam

Enflasyon rakamları yükselmeye devam ederken ekonomik krizde vatandaşın belini bükmeyi sürdürüyor. Özellikle son bir yıl içinde yaşanan fahiş kira artışı vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Türkiye'nin 5 büyük kentinde son bir yılı içerisindeki kira artışının haritası ortaya çıktı. Bir yılda 5 büyük kentte kira fiyatları %100’den fazla yükselirken özellikle Antalya ve İstanbul'da ortalama kira bedeli 10 bin liranın üzerinde oldu.

Türkiye'nin 5 büyük elinde araştırma yapıldı

Türkiye'nin 5 büyük ilinde yapılan Araştırma sonucunda kira haritası ortaya çıktı. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Antalya ve İstanbul'da ortalama kira bedeli 10 bin liranın üzerinde. Ankara'da ortalama kira bedeli 5 bin lira olurken Bursa'da 4000 lira ve İzmir'de 7000 lira oldu.

En pahalı iller İstanbul ve Antalya oldu

Yapılan araştırmalara göre en pahalı iller İstanbul ve Antalya oldu. Bu 2 ilde son bir yıl içerisinde yaşanan kira artışı yüzde 100’ün üzerine çıktı. Ortalama kira bedeli ise Antalya ve İstanbul'da 10 bin lira olarak gerçekleşti.