Türkiye Norveç vizesiz seyahat anlaşması! Sadece Norveç vatandaşlarını kapsıyor

TAKİP ET

Türkiye Norveç vizesiz seyahat anlaşması sosyal medyanın gündeminde. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre vizesiz seyahat muafiyeti sadece Norveç vatandaşlarını kapsıyor. Yani anlaşmaya göre Norveç vatandaşları Türkiye'ye vizesiz girebilecek ancak Türk vatandaşları Norveç'e gidemeyecek. Bu durum sosyal medyada tepki çekti.

Reklam
Reklam

Türkiye Norveç vizesiz seyahat Anlaşması duyurusu Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt Tarafından Twitter'dan yapıldı. Norveç Dışişleri Bakanı açıklamasında Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirilmesine çok sevindiğini belirterek yılın geri kalanında Pasaportu olmayan Norveçlilerin Türkiye'ye seyahat ederken sadece nüfus cüzdanını kullanabileceğini söyledi.
 

Sadece Norveç vatandaşları için geçerli

Türkiye Norveç vizesiz seyahat Anlaşması sadece Norveç vatandaşlarını kapsıyor. Yani Norveçliler Türkiye'ye kimlik belgeleri ile seyahat edecek ancak Türk vatandaşları Norveç'e kimlikleri ile gidemeyecek. Anlaşmaya rağmen Türk vatandaşlarının Norveç'e seyahat etmesi için vize almaları gerekiyor. Norveç'te en zor vize veren ülkeler arasında yer alıyor.
 

Sosyal medyada tepki çekti

Türkiye Norveç vizesiz seyahat Anlaşması sosyal medyada tepki çekti. Anlaşmanın tek taraflı olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları vize muafiyeti anlaşmalarında durumun karşılıklı olması gerektiğini söylüyor. Zaten turistler nedeniyle Türk vatandaşlarının tatil yapmasının imkansız hale geldiğini belirten sosyal medya kullanıcıları böyle bir ortamda Bu durumun kabul edilmesinin tepkisini gösteriyor.