Türkiye Portekiz maçı ne zaman, hangi kanalda olacak? Türkiye 2022 Dünya Kupası Play-Off turunda Portekiz ile eşleşti

TAKİP ET

Türkiye 2022 Dünya Kupası Play-Off turunda Portekiz ile eşleşti. Bu maçın ne zaman ve hangi kanalda olacağı ise futbol severlerin gündemini meşgul ediyor. Peki Türkiye Portekiz maçı ne zaman, hangi kanalda olacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nu Hollanda’nın ardından ikinci sırada tamamlayarak adını Play-Off turuna yazdıran Türkiye A Milli Futbol Takımımızın Play-Off turundaki rakibi belli oldu. Milliler Play-Off yarı finalinde güçlü Portekiz ile eşleşti. İsviçre’nin başkenti Zürih’te çekilen kurada Portekiz ile eşleşen Türkiye eğer turu geçerse final karşılaşmasında İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibiyle eşleşecek. Türk futbol severler ise Türkiye Portekiz maçının ne zaman oynanacağını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Türkiye Portekiz maçı ne zaman, hangi kanalda olacak?
Türkiye Portekiz Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda Olacak?
2022 FIFA Dünya Kupası’na Avrupa’dan katılacak olan son 3 takımın belirleneceği Play-Off turunun kura çekimleri İsviçre’nin başkenti Zürih’te TSİ 19.00’da çekildi. Kuraya seribaşı olmadan katılan Türkiye Play-Off yarı final karşılaşmasında Portekiz ile eşleşti. Kura sonucu oluşan fikstürün tamamı ise şu şekilde:
C YOLU:
İTALYA-KUZEY MAKEDONYA
PORTEKİZ-TÜRKİYE
A YOLU:
İSKOÇYA-UKRAYNA
GALLER-AVUSTURYA
B YOLU:
RUSYA-POLONYA
İSVEÇ-ÇEK CUMHURİYETİ
2022 Dünya Kupası’na Play-Off turundan dahil olan Türkiye’nin Katar bileti alabilmesi için önce Portekiz’i sonra da İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibini saf dışı bırakması gerekiyor. Play-Off yarı final karşılaşmaları 24 Mart 2022’de, Play-Off final karşılaşmaları ise 29 Mart 2022’de gerçekleşecek. Finalde yer alacak 6 takımdan kazanan tarafta olacak olan 3’ü 2022 yılının kış mevsiminde düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na Avrupa’dan giden son takımlar olacak. 
Türkiye Portekiz maçı 24 Mart 2022 tarihinde oynanacak. İlk maç Portekiz’in sahasında gerçekleşecek. Maçın hangi kanalda olacağı henüz açıklanmasa da büyük ihtimalle TRT 1 kritik maçları yayınlayacak.

2022 Dünya Kupası Türkiye Türkiye Portekiz 2022 dünya kupası play-off