Türkiye rekorunu kırdı! Koronavirüse karşı 8 doz aşı ile korundu ama yine de yakalandı

TAKİP ET

Türkiye'de en fazla covid-19 testi ve aşısı yaptıran kişi ortaya çıktı. 62 yaşındaki Kaşif Sevinç, salgın başladığı günden bu yana Büyük Korku yaşarken bugüne kadar tam 138 defa testi yaptırdı. Ayrıca 8 doz aşı olan Sevinç, tüm bunlara rağmen koronavirüse yakalanmaktan kurtulamadı.

Reklam
Reklam

Tüm dünyada yaklaşık 2,5 yıldan bu yana koronavirüs salgını devam ediyor. Esnaf Kaşif Sevinç ise koronavirüs nedeniyle üst düzey korku ve kaygı yaşayan kişilerden biri. Bugüne kadar 138 defa koronavirüs testi yaptıran Sevinç, Türkiye'de en fazla COVİD testi yaptıran vatandaş olduğu.

Koronavirüs salgını başladığı günden bu yana sürekli hastalığa yakalanıp yakalanmadığının endişesini yaşayan Sevinç, 138 defa covid-19 testi yaptırırken en son yaptırdığı testle korktuğunun başına geldiğini anladı. Şu ana kadar 8 defa covid-19 açısı olan Sevinç, son testinin pozitif çıktığını açıklarken hastalığı hafif atlattığını söyledi.

KORONAVİRÜSE YAKALANMAKTAN ÇOK KORKUYORDU

62 yaşındaki Kaşif Sevinç koronavirüs testinin pozitif çıkması ile büyük şok yaşadı ancak virüsün korktuğu kadar olmadığını anlayınca rahatladı. 4 günden bu yana pozitif olduğunu belirten bir sevinç, hafif atlattığını dile getirerek maskesini bugüne kadar asla çıkarmadığını söyledi. Eşinin koronavirüse yakalandığını ve ondan kendisine hastalık geçtiğini belirten Sevinç, durumunun iyi olduğunu dile getirdi. Aynı gün içerisinde 3 defa test verdiğini söyleyen Sevinç, hala çok dikkatli olduğunu da sözlerine ekledi.

SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL DÜNYADA TEK

62 yaşındaki sevincin kontrollerini devam ettiren Uzman Doktor Şevket Özkaya ise pandeminin başından beri bu hastayı takip ettiklerini belirterek başının dünyadaki klinik çalışmalardan öte vaka üzerinden gitmek gerekirse etkinliğini ve koruyuculuğunu gösteren tek vaka olduğunu söyledi. Hastanın 60 yaş üstü olduğunu ve KOAH hastası olduğunu belirten Özkaya, koronavirüse yakalanmaktan koltuğu için düzenli test yaptırdığını ve pandeminin başından bu yana 138 defa test verdiğini belirtti.