Türkiye sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Ocak'ta Türkiye'nin hedefinin Paris Anlaşması doğrultusunda 2053 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak olduğunu yineledi.

Reklam
Reklam

“Yeşil kalkınma omurgası üzerine inşa ettiğimiz 2053 vizyonumuzu bilimin rehberliğinde hayata geçireceğiz. Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon “Ar-Ge ve İnovasyon Atılımı” koordinasyon toplantısında konuşan Erdoğan, Paris İklim Anlaşması ile imzaladığımız net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu hedefe ulaşmak için enerjiden tarıma her alanda yapılan çalışmaları takdirle karşıladı. Önümüzdeki dönemde başta TÜBİTAK olmak üzere bu konuda ciddi bilgisi olan kurumları etkin bir şekilde değerlendireceklerini dile getiren Erdoğan, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon programı, bünyesinde yürütülecek araştırma, geliştirme ve inovasyon adımlarını bizzat takip edeceklerini sözlerine ekledi. bu çerçeve.

Bilim ve teknolojinin ekonomimize sağladığı yüksek katma değeri ancak bu şekilde sağlayabiliriz” dedi.

“Hiçbir alanı ihmal etmeden siyasetten ekonomiye her konuda öne çıkmayı hedefliyoruz. Vizyonumuzu bu kadar geniş tutmamızın sebebi yeni kayıplara tahammülümüz olmamasıdır. Bugün milletimizin asırlardır hasretini çektiği gündür” dedi.


Kuralları koyanların, standartları belirleyenlerin, kısacası küresel yönetim ve sistemi kontrol edenlerin uyguladığı çifte standartlar kimsenin cesaretini kırmasın” dedi.

“Bugün bilim ve teknolojinin önemli merkezlerinden biri haline geldik. O zaman böyle davranmayacağız. Elimizdeki tüm imkan ve imkanları tüm insanlığın hizmetine sunacak bir anlayışla hareket edeceğiz” dedi.

Erdoğan, hükümetin 20 yıl önceki hedeflerine ulaşmakla kalmayıp çoğu alanda bu hedefleri aştığını söyledi. Türkiye artık diğer devletlere gıpta ile bakılan bir ülke değil, çalışmaları ve başarıları başka milletlerin odağında olan bir ülkedir.

Erdoğan, hükümetin bu yönde üzerinde çalıştığı projelerin sonuçlarını görmek için 2023'ü yıl haline getirme sözü verdi.