Türkler iPhone almak için yurtdışına akın ediyor

TAKİP ET

Türkiye'den yurtdışında iPhone turizmi başladı. Türkiye'de uygulanan taksit sınırı ve fahiş vergi oranı nedeniyle 20 bin lirayı Aşan Bir fiyat farkı oluşuyor. Bu sebeple de cep telefonu almak isteyenler yurt dışına çıkmak için turlara katılıyor.

Reklam
Reklam

Türkiye'de uygulanan faiz vergi oranı, taksit sınırı nedeniyle yurt dışındaki telefonlarla 20 bin liraya varan bir park oluşuyor. Bu sebeple birçok firma yurtdışına cep telefonu alma turları düzenlemeye başladı. Apple'ın Eylül ayında tanıttığı yeni iPhone modelleri için adeta Türkler yurtdışına akın ediyor. pasaport kaydı içinde genellikle Kuzey Kıbrıs, Yunan Adaları ve Gürcistan gibi ülkeler tercih ediliyor. Son dönemlerde bu ülkelere giriş çıkışlar adeta rekor kırdı.

Cep telefonu alma turizmi oluştu

Türkiye'de birçok Apple modelinde yüzde yüzünü üzerinde vergi oranı uygulanıyor aynı zamanda taksit sınırı bulunuyor. Bu nedenle de yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısında resmen rekor kırılıyor. Türk vatandaşları ise cep telefonlarına pasaport kayıt yaptırabilmek için Gürcistan, Kuzey Kıbrıs ve Yunan adalarına akın ediyor. Adet iPhone alma turizmi oluşmuş durumda.

Firmalar turlar düzenlemeye başladı

Diğer yandan cep telefonunu almak için yurtdışına çıkan Türk vatandaşı sayısında artış yaşanması ile birlikte firmalarda turlar düzenlemeye başladı. Firmaların düzenlediği avantajlı turlara katılanlar beraberinde cep telefonu getiriyor ve neredeyse 20 bin liraya varan bir Fiyat farkını yakalıyor.