Türksat 4a frekans otomatik arama nasıl yapılır? 2022 Türksat 4a otomatik kanal güncelleme nasıl yapılır?

TAKİP ET

Birçok televizyon izleyicisi kullanmış oldukları Türksat 4a frekans aramasının nasıl yapıldığını merak ediyor. Türksat 4a frekans otomatik arama nasıl yapılır? 2022 Türksat 4a otomatik kanal güncelleme nasıl yapılır? soruları sıkça araştırılırken bu konu hakkındaki tüm detaylara haberimizde yer verdik. İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Birçok televizyon izleyicisi kullanmış oldukları Türksat 4a frekans aramasının nasıl yapıldığını merak ediyor. Türksat 4a frekansını ayarlamak isteyenler bu konu hakkında arama motorlarında araştırmaya yapmaya başladı. 17 paketten oluşan şebeke arama frekanslarını Türksat 4a uydu alıcısına kolaylıkla yükleyebilirsiniz. 

Türksat 4a otomatik arama frekansları nelerdir?
Türksat 4a otomatik arama frekansları:

Günümüzde Türksat uydusu altyapısı ve uydu cihazlarında yaşanan teknolojik gelişmelerle cihazların kurulumu çanak ayar yapılandırması sonrasında otomatik olarak gerçekleştirebilir ve uydu üzerinde yer alan mevcut kanalları aşağıda yer alan frekansları kullanarak otomatik olarak yükleyebilirsiniz. 


Türksat otomatik güncellemeyi nasıl yaparız?
Türksat uydusunda otomatik olarak güncelleme yapabilmek için 2 yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi otomatik frekans ayarını girerek tüm kanalları uydu cihazı tarafından bulunmasını sağlayabilirsiniz. İkinci yöntem ise kanalların frekanslarını tek tek girerek kanalları aramaktır. 
Otomatik olarak güncelleme yapmak için Türkiye ve Avrupa'dan Türksat Tanıtım (12380 V SR:27500 FEC:3/4) otomatik kanal arama parametreleri manuel olarak girilmeli ve Şebeke Arama (Network Search) açık olarak seçilmelidir. Eğer yurtdışından ya da Türkiye'nin doğu bölgelerinden güncelleme yapacaksanız Türkiye ve Orta Asya'dan Türksat Paketi (12423 H SR:30000 FEC:3/4) otomatik kanal arama parametreleri manuel olarak girilmeli ve Şebeke Arama (Network Search) açık olarak seçilmelidir.
Şebeke tarama hizmetinden yararlanabilmek için aşağıda yer alan tabloya göre bulunduğunuz kapsama alanında yer alan frekanslardan birisini kullanabilirsiniz. Uydu alıcısının Kurulum veya Ayarlar menüsüne girerek Tek Kanal Arama sayfasını seçin Uydu kısmında Türksat 42° E ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girerek, Şebeke Arama (Network Search) açık seçin. Otomatik tarama sonrasında güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenir. Uydu kurulumları markalara ve cihazlara göre değişiklik gösterir. 


Türksat 4a uydusu nedir?
Türksat 4a ve Türksat 4b haberleşme uydularının tedariki için 7 Mart 2011 tarihinde Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) firması ile sözleşme imzalandı. 14 Şubat 2014 tarihinde Kazakistan'da bulunan Baykonur Uzay Üssü'nden Proton roketiyle uzaya gönderilen Türksat 4a haberleşme uydusu Ku-bant 'ta Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya ile Sahra Altı Afrika bölgelerini kapsar. Türksat 4a sayesinde aha önce hizmet verilemeyen sahra altı Afrika'ya DTH, SNG, VSAT gibi hizmetler ulaştırılmıştır. Türksat 4a, 42° Doğu yörüngesinde 2016 yılında ömrünü tamamlamış olan Türksat 2a'nın yerini almış ve bu yörüngede Türksat uyduları üzerinden yayın yapan TV sayısını 2016 yılı sonu itibarıyla 580'e ulaştırmıştır. 
Türksat uyduları ve diğer uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren Dünya'nın önde gelen uydu operatörlerinden birisi olan Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Ulusal egemenlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının haklarına, yönetimine ve işletme yetkisine sahiptir. ulusal ve uluslararası uydu operatörlerine ait uydular üzerinden haberleşme altyapısını kurma, işletme ve ticarî faaliyette bulunma gibi görevleri üstlenen Türksat sahip olduğu uydular üzerinden Asya ve Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyada telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır. Uydular üzerinden sağlamış olduğu doğrudan TV yayınları, kırsal alan telefon haberleşmesi, acil durum haberleşmesi, uluslararası telefon haberleşmesi ve kurumsal ağ hizmetlerinin yanı sıra sahip olduğu kablo platformu üzerinden yurtiçi abonelerine sayısal kablo TV ve geniş bant Internet hizmeti veren Türksat e-Devlet Kapısı'nın teknik altyapısını ve kamu kurumları ile entegrasyonunu da üstlenmiştir. Türksat, başta genişbant VSAT projeleri olmak üzere, yürüttüğü pek çok yeni projeyle birlikte uydularımızın etkin biçimde kullanılmasına öncülük etmektedir. 
Sicil Numarası: 192881
Ticaret Unvanı: Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi
İşletme Merkezi: Ankara
Sermaye: 2.486.782.789,00 TL
Vergi Dairesi: Gölbaşı Vergi Dairesi
Vergi Numarası: 8810263772
Şirket Tescil Tarihi: 22.07.2004
 

Türksat Türksat 4a Türksat 4a frekans arama Türksat 4a kanal güncelleme