TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ayar! Açtı ağzını yumdu gözünü

TAKİP ET

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binlerce gencin uzun bir süredir beklediği öğrenci affı müjdesini duyurarak konuşmasına başladı. Gündeme dair pek çok konuyu ele alan Erdoğan'ın TÜSŞAD Başkanı'na verdiği tepki ise çok konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Reklam
Reklam

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binlerce gencin uzun bir süredir beklediği öğrenci affı müjdesini duyurarak konuşmasına başladı. Gündeme dair pek çok konuyu ele alan Erdoğan’ın TÜSŞAD Başkanı’na verdiği tepki ise çok konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Milletvekillerine, TBMM’nin Komisyon ve Genel Kurul faaliyetlerinde başarılar dileyen Erdoğan, gençlere çok önemli bir müjde vererek konuşmasına başladı. Öğrenci affı müjdesini açıklayan Erdoğan, bir süredir üzerinde çalışılan öğrenci affı teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis’in takdirine sunulacağını aktardı. Erdoğan’ın açıklamalarının devamında TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a gösterdiği sert tepki ise çok konuşuldu. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

CHP’ye Sert Tepki

Gündeme dair pek çok konuyu ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye sert sözlerle yüklendi. Kendilerini NATO konusunda taktik hata yapmakla suçlayan CHP’ye sert ifadelerle yüklenen Erdoğan, ‘Ülkemizde zor şartlarda kurulan uçak, silah ve makine fabrikalarını kapatarak savunma sanayimizi dışa bağımlı hale getiren, Adalar meselesinde dirayetli duruş sergilemeyerek ülkemizi bugünkü tartışmaların içine düşüren, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel yönetim sisteminde ülkemizin hak ettiği konumda yer almasını sağlamayan, velhasıl taktik değil stratejik hatalarıyla Türkiye’nin çıkarlarını koruyamamış bu parti bize ders veremez’ dedi.



'Haddini Bil'

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan’ın YİK toplantısında Türkiye siyasetine ilişkin açıklamalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi. Dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Daha dün 1 bugün 2. Ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun? Sen önce haddini bil. Bunlar akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Bunu da bilmeleri lazım’ dedi.