Twitch yayıncılarına şafak operasyonu düzenlendi! 8 ilden 19 kişi gözaltında!

TAKİP ET

Türkiye'nin çok ilgi duyduğu Twitch üzerinden para aklama skandalına düzenlenen ikinci operasyon bugün gerçekleştirildi. İstanbul merkezli olan ve 8 ilde yapılan operasyonlarında 18 kişiye gözaltı yapıldı. Şüphelilerin başkalarına ait olan kartlar üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddia ediliyor.

Reklam
Reklam

Canlı yayın platformları arasında dünyada en popüler olanlardan birisi olan Twitch, Türkiye’de bir kere daha polis operasyonu ile gündeme düştü. İstanbul merkezli yapılan 8 ildeki operasyonu İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 18 kişi Twitch üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla göz altına alındı.
Özel harekat polislerinin desteğiyle gerçekleşen operasyonda İstanbul, Ankara, Adana, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Eskişehir ve Kırşehir’de yapıldı. İddialara göre belirlenen kişiler, başkalarına ait olan kredi kartlarıyla Twitch yayınlarına para aktarıyordu ve böylelikle haksız kazanç sağlıyorlardı.
İlki ocak ayında gerçekleştirildi
Twitch, son dönemlerde kara para aklama skandallarıyla gündeme gelmişti. Geçen aylarda benzer bir operasyon daha gerçekleştirilmişti. 11 ilde gerçekleştirilen 40 şüpheliye gözaltı yapılmıştı. Gözaltına alınanlar içinden ikisi tutuklanmıştı. Elde edilen bilgilere göre bugün yapılan operasyonda ocak 2022’de yapılan bir parçası olarak düzenlendi.

Daha önceki dönemlerde ortaya çıkan bilgilere göre bazı Twitch yayıncıları, dev bir vurgun yaptı. Yaklaşık 1 milyon dolar olarak biliniyor. Bu denli yüksek bir tutar olması, Twitch platformunun çok daha farklı bir canlı yayın platformu olmasına sebep oldu. Gerçekleştirilen operasyonlar ve yaşanan olayların aylardır gündemde olması bunu net olarak gösteriyor. Önümüzdeki günlerde sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu.
Twitch nedir?
Twitch platformu spor, elektronik ve video oyunu odaklı olan bir canlı yayın platformudur. Her ay 50 milyondan fazla izleyiciye hizmet veren bu platformdan para akışı yayıncı olarak sağlanabilmektedir. Bağış alarak, ortak Twitch programları yaparak kazanç elde edilen bir platformdur. Operasyonların odak noktasında site üzerinden yapılan kazancın haksız ve başkalarına ait kredi kartlarından yapılması yer alıyor. Herhangi bir dolandırıcılık faaliyetinde bulunulmadan yayınlar aracılığıyla kazanç sağlamanın mümkün olduğu bir platformdur.