Twitter Kısıtlamaları Durmak Bilmiyor! Şimdi De Mesaj Gönderme Kısıtlaması

TAKİP ET

Twitter mesaj göndereme kısıtlaması nedir? Twitter mesaj gönderme kısıtlaması kimlere gelecek? Twitter, Elon Musk tarafından alındığından beri yeni güncellemelerin yanı sıra kısıtlamalar da aldı.

Reklam
Reklam

Söz konusu kısıtlamalardan en dikkat çekeni günlük Tweet okuma sınırlaması olarak göze çarparken, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın resmi sayfası tarafından “Twitter mesajlarına okuma ve gönderme sınırlandırılması geliyor” paylaşımı. Sınırlamalardaki dikkati tamamen üzerine çekti.

Twitter mesaj gönderme sınırlandırması ile birlikte, artık Twitter içinde günlük olarak mesajlaşma konusunda sınırlar ile karşı karşıya kalabileceksiniz.

Söz konusu durumun, gönderilen Spam mesajlarının önüne geçmesi planlanarak devreye sokulmuş olduğu söyleniyor. Ancak, kısıtlamaları kaldırmak için Twitter Blue abonesi olmanız da yeterlilikler arasında.

Twitter Spam Mesajları Önlemek İçin Mesaj Gönderme Yasakları Getiriyor

Twitter günlük Tweet gönderme sınırı yeni kalkmışken bir yenisi de mesajlar için geliyor. Her ne kadar yapılan açıklamalar Spam mesajlarının önüne geçme amacı ile olmuş olsa da. Twitter Blue aboneliği alan kullanıcılar günlük gönderilme sınırından uzak kalabiliyor.
 
Twitter tarafından günlük mesaj gönderilme sınırı henüz açıklanmadı. Bu nedenle, Twitter günlük mesaj gönderme sınır ne kadar bilinmiyor.

Tüm bunların yanı sıra Twitter, aldığı bir karar ile birlikte. Artık karşılıklı takipleşmediğiniz hesaplara da mesaj göndermenizi engelleyen bir yaptırım uygulamaya başladı. Twitter üzerinde, takip etmediğiniz hesaplara Blue aboneliğiniz yoksa mesaj gönderme şansınız maalesef yok.

Twitter Blue Abonesi Olmayanlar İçin Twitter Kısıtlayıcı Mı?

Elon Musk tarafından yönetimi alınan Twitter, ilk olarak Twitter inc. Den X Corp. Bünyesinde geçirildi. Alınan kararlar da X Corp. Bünyesinde alınmaya başladı.
Günlük Tweet okuma sınırı olarak bilinen sınırlandırmanın da botları engelleme amacı ile olduğunu savunan Musk, bu sınırın yanı sıra. Twitter hesabınız yoksa platformdaki içerikleri görüntülemenizi engelleyen bir sisteme daha imza atmıştı.

Yeni açılan hesaplar: 300 Tweet Okuma Hakkı/Günlük.

Twitter Blue Abonesi Olmayan Normal Hesaplar: 600 Tweet Okuma Hakkı/Günlük.

Twitter Blue Abonesi Olan Hesaplar: 6000 Tweet Okuma Hakkı/Günlük.
İle kullanıma devam etmişlerdi. Meta şirketinin “Twitter rakibi” olarak belirttiği Threads platformunun çıkması ve artan tepkiler ile birlikte.

Önce Twitter üyesi olmadan Tweetleri okuma sınırlandırılması kaldırıldı. Hemen ardından günlük Tweet okuma sınırlandırılması kaldırıldı. Söz konusu durumdan önce;
 
Elon Musk’ın Twitter’da Blue aboneliğinin günlük fiyatının bir kahve fiyatından ucuz olduğunu savunması da dikkatlerden kaçmadı. Kullanıcılara göre, Twitter yakın bir gelecekte sadece para ile girilen bir platform haline bile gelebilir.

Twitter Blue Aboneliği Ülkemizde Ne Kadar?

Twitter Blue Aboneliği Ülkemizde Ne Kadar? Özellikle ülkemizdeki dalgalı dolar kuru nedeni ile yurt dışına bağlı olan aboneliklerde gözle görülür farklar yaşanmakta. Her ne kadar büyük şirketler bu farkların önüne geçmek ve ülkemizden de aboneliklerin erişilebilir olması için adım atsa da aylık olarak ister istemez zamlar ile karşı karşıya kalıyoruz.

Peki, Ülkemizde güncel olarak Twitter Blue abonelikleri ne kadar?

IOS Üzerinden abone olan kullanıcılar için: 209TL/Ay.

Web üzerinden abone olanlar için: 177TL/Ay.

Android üzerinden abone olanlar için: 209TL/Ay

Aylık fiyatlandırmalar Web, IOS ve Android sürümleri için değişiklik gösterebilmekte. Söz konusu farklılık. Uygulama mağazası olan App Store ve Play Store tarafından alınan ödeme komisyonları nedeni ile oluşmakta.

Aylık ödemenin yanı sıra Yıllık abonelik fiyatları ile toplu şekilde satın alarak da Twitter Blue abonesi olmanız mümkün durumda. Fiyat konusunda aya oranla daha ucuz paket seçenekleri bulunan yıllık planlardan anında yararlanabilirsiniz. Peki, Twitter Blue Yıllık

Abonelik Fiyatları Ne Kadar? 

IOS üzerinden yıllık abonelik alanlar için: 2.199,00TL/Yıl.

Web üzerinden yıllık abonelik alanlar için: 1.852,59TL/Yıl.

Android üzerinden yıllık abonelik alanlar için: 2.199,00TL/Yıl.