Two Distant Strangers Filmin konusu nedir? Film incelemesi

TAKİP ET

Amerika'da yaşanan ırkçılık sonrası bütün dünya insanlık adına utandı. Geçtiğimiz Mayıs ayında bir siyahinin polis tarafından öldürülmesi dünyada büyük yankı yarattı. Farkındalık amacıyla çekilen kısa film Two Distant Strangers muhakkak herkes izlemelidir. Konusunu sizler için araştırdık.

Reklam
Reklam

Two Distant Strangers filmin konusu ve yorumu

Amerika’da geçtiğimiz yıl yaşanılan kötü haberlerle çok üzüldük. Mayıs ayında ırkçılık yapıldı ve bu ırkçılık bir cinayete dönüştü. Gelişmiş bu dünyada teknoloji yılında yaşarken hala bu sorunlarının olması çok kötü bir şey. George Floyd adında bir siyahinin polisin ırkçı saldırısına uğrayarak can vermişti. Bu kötü olaydan sonra farkındalık yaratmak için yönetmen ve yapımcı olan Travon Free, Two Distant Strangers kısa filmi çekerek izleyicileri hüzün dolu yola çıkartıyor.  

Filmin yorumu

Carter James bir karikatüristtir. Geriye kalan hayatının ilk gününde sevdiği ile geçirmiştir. Romantik bir geceden sonra güzel güneşli bir güne uyanır. Fakat çok sevdiği köpeği evindedir. Ve onun yanına gitmek için yola çıkar. Kız arkadaşının evinden çıkar ve kafasını kaldırıp sevgilisine öpücük atarken bir adama çarpar kahvesini döker. Kabus onun için şimdi başlamaktadır.  Polis hemen üstüne atlar. Acı çekmesinin ardından Carter kendini yatakta bulur. Yanında sevgilisi vardır. Daha sonra tekrar dışarı çıkar. Tekrardan kendini çatışma içinde bulur. Aynı şeylerin yaşamasının ardından Carter bir sıkışıklıkta kaldığını fark eder. Dakikalarca polisten kurtulmanın bir çaresini arar. 

Carter her uyandığında harika fikirler düşünür. Geç kalır, kaçar ve buna benzer birçok şeyi düşünür. Final sahnesinde ise polisin insanlık üzerindeki tutumu görülür. Bu nedendir ki Oscar ödülleriyle ismi anılır. Kesinlikle şans vermelisiniz. 

two distant strangers two distant strangers izle two distant strangers konusu two distant strangers imdb two distant strangers ekşi