Üç Aylar başlangıç tarihi ne zaman? 3 aylar mesajları ve duaları

TAKİP ET

2022 yılında üç ayların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Birçok vatandaş üç ayların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Bizde sizler için haberimizde bu konuya değindik. Peki, Üç Aylar başlangıç tarihi ne zaman? İşte, 3 aylar mesajları ve duaları...

Reklam
Reklam

2022 yılında en çok merak edilen konularından bir olan 3 ayların başlangıcı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Arama motorlarında "3 aylar ne zaman başlıyor, üç aylar başlangıç tarihi ne zaman, 3 aylar mesajları ve duaları" gibi başlıklar sıkça araştırılıyor. Bizde sizler için tüm bu bilgilere haberimizde yer verdik. 

2022 üç aylar takvimi 
Diyanet İşleri 2022 yılı dini günler takvimini yayınladı. Bu takvime bakıldığında, üç ayların başlangıç tarihi 2 Şubat 2022 Çarşamba gününe denk geliyor. Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Regaib Kandili, 3 Şubat 2022 Perşembe gününe denk gelmektedir. Miraç Kandili, 27 Şubat; Berat Kandili ise 17 Mart’a denk gelmektedir. Ramazan ayı ise 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. 



Üç aylar duası 

Üç Aylar girdiğinde Hz. Muhammed (S.A.V.) şöyle dua ederdi; "Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur." 
Hz. Muhammed (S.A.V.); başka bir hadis-i şerifinde ise; "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır" buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuştur. 
 


Üç aylarda yapılacak ibadetler 
Üç aylarda en faziletli olan ibadetlerden birisi oruç tutmaktır. Oruç tutarak hem gün boyunca yaptığımız ibadetlere anlam yükler hem de diğer insanları daha iyi anlarız. Dinimizde belirli bir zamanda tutulan oruç sadece Ramazan ayına özeldir, yani bunun dışında üç aylar adı altında bir oruç şekli bulunmamaktadır. Ramazan ayının dışındaki üç aylarda oruç tutulmalıdır, fakat tamamı oruçlu geçirilmelidir diye bir hadis-i şerife rastlanmamıştır. 

Üç aylar Müslümanların kendilerini temizleme, toparlama ve iyileştirme ayı olduğundan dolayı yapılan ibadetler de bu yöndedir. Bu ayda bol bol okumalar yapılmalıdır. 
Beş vakit namaz, üç aylar içerisinde farz kılınmıştır. Öncesinde namazını kılamayan kişiler bu ay içerisinde namaza başlamalı ve sonrasında da devam ettirmelidir. 

Kişi Zekâtını, Kur’an’a, sünnete ve fıkha uygun bir şekilde ihtiyacı olan kişilere vermelidir. İhtiyacı olan kişilere yardım etmek de bir çeşit ibadet yerine geçmektedir 
Üç aylar içerisinde iyi insan olunmalı ve israftan kaçınılmalıdır. Küsler varsa barıştırılmalı ve araları yapılmalıdır. 

Üç aylar boyunca Peygamberimizin yaptığı dualar tekrar edilmeli ve benimsenmelidir. Hz. Muhammed (S.A.V.)’in bu aylar boyunca yaptığı dua şu şekildedir: “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl; Şehr-i Ramazan’ı affımıza vesile eyle.” 

Üç aylar boyunca bol bol Kur’an-ı Kerim okunmalı ve mümkünse okuyan kişiler dinlenmelidir. Allah’a olan bağlılık duyguları yenilenmeli ve kuvvetlendirilmelidir. Bu ay boyunca Efendimize salat ve selamlar getirilmeli ve O’nun şefaati ümit edilmelidir. 



Üç aylar mesajları 

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu aylarda dualarda birleşmek dileğiyle, Üç aylarınız mübarek olsun... 

Aldığımız her nefeste Rabbimizi anarak geçireceğimiz mübarek aylar olması dileğiyle... 

İçinde bulunduğumuz bu günlerin, kalplerimizin imanla dolmasına vesile olması duasıyla… Üç Aylarımız mübarek olsun. 

Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, hayırlı üç aylar dilerim. 

Ruhu Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, Üç ayların mübarek olsun... 

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice üç aylar. 

İslam'ın nurlu yüzü kalbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun. Günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun. Üç aylarınız mübarek olsun... 

üç aylar üç aylar ne zaman üç aylar başlangıç tarihi