Üç aylar ne zaman başlıyor? 2022 üç ayların başlangıç tarihi belli oldu

TAKİP ET

3 ayların ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. 2022 yılında 3 ayların hangi tarihte başlayacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. 3 aylar ne zaman başlıyor? Bu haberimizde üç ayların başlangıç tarihine ve faziletlerine ilişkin detaylarını sizler için derledik. İşte 2022 üç ayların başlangıç tarihi ve faziletleri...

Reklam
Reklam

"Üç aylar ne zaman?" sorusunun cevabı dini görevlerini yerine getirmek için bekleyen vatandaşların aradığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarında namaz kılacak vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet üzerinden belirlediği üç ayın tarihlerini merak ediyor. Peki,3 aylar ne zaman başlayacak?

3 aylar ne zaman?

Üç aylar Receb'in 1. gününde başlayacak. 2022'de 3 aylar 2 Şubat 2022'de başlayacak. Recep ayının ilk günü 2 Şubat 2022'ye tekabül ediyor.

3 ayların faziletleri nelerdir?

Ramazan ayı, Müslümanlara kendilerini sorgulama, günlük yaşamlarını yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunuyor. dini duygu ve ibadet yoğunluğu. Din kültüründe kutsanan ve kutsanan Regaib, Mi'rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda olması ve üç ayın faziletiyle ilgili Peygamberimiz tarafından nakledilen kıssaların olması önem arz etmektedir. onları ibâdet, namaz, zikir ve salih amellerle daha  meşgul kılmak ve daha yoğun bir dinî duyarlılığın yolunu açmaktır.

Üç aylarda bir gelenek haline gelen nâfile ibâdetlerden biri de oruçtur. Receb ve Şaban aylarının tamamının oruç ile Ramazan ayı ile birleştirilmesine "üç aylar orucu" denir.  Peygamber'in bu ayların faziletleri hakkında aktardığı kıssalardan hareketle, Ramazan ayını dini hassasiyet ve ibadet yoğunluğu ile karşılama niyetinin, üç ay orucunun âdet haline gelmesinde etkili olduğu söylenebilir.

Dini gelenekte üç ayın önemli olmasının sebeplerinden biri de bu aylarda Kandil Geceleri olmasıdır. Receb ayının ilk Cuma gecesi Regaib,  yirmi yedinci gecesi Mirac, Şaban ayının on beşinci gecesi Berat ve Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi Kadir Gecesi'dir. Bu gecelerden en önemlisi Kadir Gecesi'dir. Kuran-ı Kerim'in inmeye başladığı bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilmektedir.

üç aylar ne zaman? üç aylar üç ayların faziletleri