Uçaklarda maske takmak zorunlu mu? Uçakta maske takılacak mı? Bakan Koca açıkladı

TAKİP ET

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını kapsamında ülkemizde alınan sıkı tedbirler artık geride kalıyor. Geride bıraktığımız tarihlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve bazı tedbirlerin gevşetilmesinin ardından son olarak maske zorunluluğu ile ilgili de beklenen karar çıkmıştı.

Reklam
Reklam

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını kapsamında ülkemizde alınan sıkı tedbirler artık geride kalıyor. Geride bıraktığımız tarihlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve bazı tedbirlerin gevşetilmesinin ardından son olarak maske zorunluluğu ile ilgili de beklenen karar çıkmıştı. Maskelere veda ederken 2 yer dışında kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığı açıklanmıştı. Peki, uçaklarda maske takmak zorunlu mu? Uçakta maske kalktı mı? Uçaklarda maske takılacak mı? İşte detaylar…

Maske Zorunluluğu Kaldırıldı

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar gelmişti. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun artın olağanüstü bir durum olmadığı sürece toplanmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske zorunluluğunun da kaldırıldığını duyurdu. Sadece sağlık kuruluşları ve toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunlu olacak.


Uçaklarda Maske Takmak Zorunlu Mu?

2 yer haricinde kaldırılan maske zorunluluğu ile ilgili vatandaşlar ‘Uçaklarda maske takmak zorunlu mu?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Bugün Aydın’a giden ve alınan son kararlarla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Kapalı alanlarda maske zorunluluğuna uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar da tüm kurumlar girmiş olur.’ İfadelerine yer verdi.