Ücretsiz izine ayrılan yüz binlerce vatandaşın hesabına 1.500 TL yatırılacak!

TAKİP ET

Ülkemizde devam eden pandemiden dolayı ücretsiz izine çıkarılan yüz binlerce vatandaşın beklediği haber geldi. Ücretsiz izine çıkarılan yüz binlerce vatandaşın hesabına 1.500 TL nakdi destek ödemesi yapılacak.

Reklam
Reklam

Ülkemizde devam eden pandemiden dolayı ücretsiz izine çıkarılan yüz binlerce vatandaşın beklediği haber geldi. Milyonlarca kişinin çalıştığı yiyecek, içecek piyasasında faaliyette bulunan işyerlerinde sigortalı olarak çalışan ama işveren tarafından ücretsiz izine çıkarılan yüz binlerce vatandaşın hesabına 1.500 TL nakdi destek ödemesi yapılacak. Yüz binlerce kişiye yapılacak olan 1.500 TL’lik ödemeler bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Ödemeler banka hesaplarına yapılacak olup İBAN bilgileri eksik ya da hatalı olan vatandaşlar PTT üzerinden ödemelerini alabilirler. 
30 Haziran tarihine kadar devam edecek olan işten çıkarma yasağıyla ücretsiz bir şekilde izne çıkarılan işçilere yapılan ödemelerde 30 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Daha önce 17 Nisan 2020 tarihi itibariyle sigortalı olarak çalışanların yararlandığı izin desteğine yapılan yeni düzenlemelerden sonra bu tarihten itibaren işe giren tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletildi.  

ücretsiz izin ücretsiz izine ayrılanlara nakdi yardım