Ucuz konut projesi nedir? Ucuz konut projesine kimler başvurabilir? Ucuz konut projesi başvuru şartları nelerdir?

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konut projesiyle ilgili de önemli açıklamalara yer veren Bakan Kurum, projenin detaylarını ve başlayacağı tarihi duyurdu. Söz konusu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara sunulacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konut projesiyle ilgili de önemli açıklamalara yer veren Bakan Kurum, projenin detaylarını ve başlayacağı tarihi duyurdu. Söz konusu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara sunulacağını belirtti. Konut projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, vatandaşın konut alabilmesine imkan sağlayacak çalışmalar yürütüldüğünü ve söz konusu projeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarda bulunacağını aktardı. Peki, ucuz konut projesi nedir? Ucuz konut projesine kimler başvurabilir? Ucuz konut projesi başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Ucuz Konut Projesi Nedir?

CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik’in konuğu olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde konutlardaki fahiş fiyat artışlarını da ele alan Bakan Kurum, konuyla ilgili Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni bir müjde açıklanacağını duyurdu. Konut ihtiyacı olan vatandaşlar için yeni bir paket açıklandığını söyleyen Kurum, bu çalışmanın sürdürüldüğünü, vatandaşların konut alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Ağustos ayında da sanayi tesisleri kurulacağını ve kura yöntemiyle çok az peşinatlarla 15-20 yıllık çok az vadeler olacağını aktardı. Bu projeyi ilk kez açıkladığını söyleyen Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağustos ayında projeyi vatandaşlara sunacağını duyurdu.



Ucuz Konut Projesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı ucuz konut projesi ile ilgili henüz detaylı bir bilgi bulunmuyor. Kurum’un aktardığı bilgiler arasında konutların her ilde yapılacağı ve ciddi bir rakam açıklanacağı yer alırken vatandaşların kiranın da altında taksitle ev sahibi olabileceği bir proje olduğu belirtiliyor. Projenin temel şartı ise evi olmayan ve şehit ailelerine destek olabilmek. Ucuz konut projesi ile ilgili tüm detaylar Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı duyuruyla birlikte belli olacak.