Ucuz konut projesinde ilk temel atıldı

TAKİP ET

Milyonlarca kişinin başvuru yaptığı sosyal konut projesinde ilk temel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile bugün Ankara'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan temel atma töreninde yaptığı konuşmada ''İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kampanyaya başvuru sayısı 8 milyona yaklaştı.'' dedi.

Reklam
Reklam

TOKİ'nin hazırlayacağı ucuz konut projesinde temel atma töreni merakla bekleniyordu. Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eli ile hayata geçirilecek olan sosyal konut projesinde temel atma töreninin 25 Ekim tarihinde başlayacağını duyurmuştu. Bugün Ankara'nın Sincan ilçesinde yapılan törenle ilk temel atıldı. Yaklaşık 5 milyon kişinin başvuru yaptığı konut projesinin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Sincan ilçesinde sosyal Konut Projesi temel atma töreninde konuştu. Erdoğan törende yaptığı açıklamada, “Bugün gazi başkentimiz Ankara'nın güzel ilçesi Sincan'da ülkemizin en büyük konut, iş yeri ve arsa kampanyasının ilk temel atma töreni vesilesiyle birlikteyiz. Türkiye İkinci Dünya Savaşı sonras maalesef plansız, programsız bir şehirleşme sürecine girmiştir. Büyükşehirlere göçü engelleyecek vizyon olmayınca ortaya gecekondular, düzensiz yerleşim alanları çıkmıştır. Nice kardeşlerimizi kaybettik. Bu sağlıksız yapılaşmayla... Yaşanan her sel ve heyelan felaketi bu gerçeği yüzümüze çarptı. Yakın tarihiminizin en büyük acısı olan 1999 depremi sonrası bu doğrultuda bazı adımlar atılsa da yeterli olmamıştır. TOKİ konut sayısı 43 bindi. Biz bu rakamı bugün 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Ayrıca bu konut bölgesi için 26 bin sosyal tesis inşa ettik. Başlattığımız bu son kampanya ile TOKİ vasıtasıyla millete sunacağımız konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz.” dedi.